Jdi na obsah Jdi na menu
 


Senátor Lindsey Graham - Někdo musí „sejmout“ Putina, aby válka skončila

25. 12. 2022

Senátor Lindsey Graham -  Někdo musí „sejmout“ Putina, aby válka skončila

Vidverto Player

Senátor Lindsey Graham tento týden zopakoval svou výzvu k zavraždění ruského prezidenta Vladimira Putina a v živém rozhovoru pro televizi Fox News řekl, že válka na Ukrajině skončí pouze tehdy, pokud někdo „odstraní Putina“. (Foto: Flickr)

„Jak tato válka skončí? Až se Rusko zlomí a Putina odstraní. Cokoli jiného, než to, bude válka pokračovat,“ řekl Graham ve středečním pořadu America Reports na stanici Fox.

Graham prohlásil, že invaze Moskvy nebude úspěšná, protože Spojené státy „jsou v tom proto, aby to vyhrály, a jediný způsob, jak to vyhrát, je zlomit ruskou armádu a nechat někoho v Rusku odstranit Putina, aby ruský lid dostal novou šanci na život“.

Vyzval také Washington a NATO, aby pokračovaly ve vyzbrojování a podpoře Ukrajiny „úplně, všechny bez okolků“, a dále, že navýšení transferů raket dlouhého doletu do Kyjeva by pomohlo „vytlačit“ ruské síly z Donbasu, a dokonce i z Krymu.

Dále uvedl, že větší bezpilotní letouny by „zabily tuny Rusů, aniž by v tomto úsilí ztratili Ukrajince“ – a v podstatě vyzval k tomu, aby Zelenskému bylo poskytnuto vše, o co žádá.

Během Zelenského středečního vystoupení v Kongresu, na které se skutečně dostavila méně než polovina republikánů ve Sněmovně reprezentantů, což bylo částečně způsobeno prázdninovým cestováním a počasím vzhledem k tomu, že také návštěva byla neohlášená až den předem, ukrajinský vůdce navrhl, aby USA dokonce poslaly tanky a letadla. „Mohu vás ujistit, že ukrajinští vojáci dokáží sami perfektně obsluhovat americké tanky a letadla,“ měl říci během 30minutového projevu.

Přišlo e-poštou