Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruské ministerstvo zahraničí je pobouřeno nehorázným vyjádřením premiéra České republiky

29. 11. 2019

Ruské ministerstvo zahraničí je pobouřeno nehorázným vyjádřením premiéra České republiky, které zaznělo dne 19. 11. 2019 na jeho oficiální návštěvě Ukrajiny.

„Od premiéra ČR zazněly nepřátelské výroky ve vztahu k Ruské federaci. Takové výroky nepomáhají rozvoji vzájemných politických, kulturních a zejména obchodních vztahů, z čehož potom pramení důsledky, které v konečné podobě mohou vést k neuskutečnění realizace obchodních dohod a smluv mezi oběma partnerskými zeměmi.

Ministerstvo zahraničí Ruské federace považuje za nepřijatelné, aby na jedné straně premiér České republiky obviňo-val Ruskou federaci z porušování mezinárodního práva a současně na druhé straně, aby Ruská federace pomáhala upevňovat o rozvíjet spolupráci a obchodní rozvoj na partnerské úrovni při jednání s ministry České republiky, kteří reprezentují tu samou Českou republiku, která obviňuje ústy svého premiéra Ruskou federaci z nedodržování meziná-rodních smluvních závazků a garancí ve vztahu k bezpečnosti na evropském kontinentu.”
Premiér Andrej Babiš pronesl v Kyjevě na úřadu vlády tento neuvěřitelný výrok: „Ukrajina je nucena čelit problémům, jako je ruská agrese a ruská anexe Krymu, které jsou pro nás těžce představitelné. Nelegální anexi Krymu Česká re-publika neuznává a odsuzuje.“

 

ZDROJ ZDE:  článek na serveru AeroNet.cz

Aliance národních sil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář