Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putinovo poslední varování zemím NATO: Nebrečte potom, že jsme Vám to neřekli dopředu!

27. 1. 2023

 

Putinovo poslední varování zemím NATO: Nebrečte potom, že jsme Vám to neřekli dopředu!

27. 1. 2023   Rusko

 

Včera večer Al-Džazíra, snad jako jediné velké médium na Západě, zveřejnila plný text varování zemím NATO, které tento týden na konferenci o bezpečnosti a spolupráci v Evropě, konané ve Vídni, pronesl vedoucí ruské diplomatické delegace Konstantin Gavrilov. Gavrilov oznámil: Jestli Washington a nebo nějaká země NATO dodá Ukrajině zbraně schopné zasáhnout mírumilovná města hluboko uvnitř Ruska a pokusí se (Ukrajina?) obsadit území, která ústavněprávně patří Rusku (tedy i Donbas, Dněpropetrovsk, Luhansk a Krym), donutí to Moskvu k tvrdé odvetné akci! Tak nám potom neříkejte, že jsme Vás dopředu nevarovali.

 

Al-Džazíra zároveň včera citovala Sergeje Karaganova, poradce Jelcina a donedávna i Putina.  Karaganov Al-Džazíře potvrdil, že dodávky zbraní NATO by mohly vyústit v možnou vojenskou odvetu proti zemím, které je dodávají! Karaganova slova, znějí o to zlověstněji, že je tvůrce tzv. Karaganovy doktríny, kterou dnes Putin na Ukrajině realizuje.

 

Sergej Karaganov, tvůrce tzv. Karaganovy doktríny, poradce Jelcina i Putina, varoval 26.1., že Rusko asi provede odvetné údery na země dodávající zbraně Ukrajině! Zdroj foto Chatham House, London.

 

Situace je o to zlověstnější, že Nina Chruščovová, vnučka a genetická pravnučka Nikity Chruščova, která nyní spolupracuje s Georgem Sörosem, už 25. ledna varovala, že ukrajinský prezident Zelenský by se mohl stát terčem atentátu, pokud by se pokusil o nějaká mírová jednání s Ruskem! Chruščovová uvedla ve svém článku řadu případů politiků, kteří byli za svá mírová jednání zavražděni, a potvrdila, že Zelenský, který svoji popularitu vsadil na slib vyhnání Rusů z celého bývalého území Ukrajiny, nemůže nyní svoji politiku bez rizika své vraždy změnit! Prý mu dokonce hrozí, že bude (stejně) ve funkci nahrazen ukrajinskými generály! Podle Chruščovové musí ti, kteří uvažují o míru s Ruskem pevně stát za Zelenským, a vymyslet plán, jak jej ochránit před vrahy, a jak Ukrajině kompenzovat ztráty území a majetku, a jak jí poskytnout bezpečnostní záruky.

 

O míru se ovšem spíš neuvažuje. Včera Estonsko vyzvalo Německo, aby vydalo svolení k předání estonské kazetové munice 155 mm vyrobené v Německu Ukrajině! Kazetová munice je zakázaná konvencí, a tuto konvenci Německo ratifikovalo, stejně jako Česko. Podle článků b, c, úmluvy Německo ale tento souhlas vydat nemůže. Estonsko a Ukrajina, tak nutí Německo k porušování jeho mezinárodních závazků. Kazetová munice byla konvencí, která je platná pro její signatáře, zakázaná z jediného důvodu, protože absolutně nejvíce zabíjí civilisty!

 

Pokud Ukrajina začne na bojišti používat kazetovou munici 155mm, nemůže jí už Slovensko dodávat houfnice 155mm, protože by porušilo konvenci o kazetové munici, kterou ratifikovalo. Ta ve svém textu zakazuje signatářské zemí úmluvy, jakkoli pomáhat jiné zemi, aby tuto kazetovou munici používala. Protože se tato munice odpaluje z děl ráže 155mm, je zakázanou pomocí tato děla i dodávat! Paradoxně, tak používání kazetové munice Ukrajinou, zakazuje signatářským zemím konvence – většina zemí NATO, jakkoli pomáhat zemím, které tuto munici používají, při jejím používání! Typicky dodávkami děl, která ji mohou odpalovat!

 

Ukrajině dodané nejnovější US houfnice M777 ráže 155mm se navíc na bojišti ukázaly jako snadná oběť ruských dronů. Váleční plánovači NATO si naivně mysleli, že tyto NATO houfnice, které mají delší dostřel než starší typy ruských houfnic, která Rusko masivně na Donbase používá, díky svému dostřelu, snadno ruské houfnice zničí. Leč, jak se rychle ukázalo, ruská strategie vůbec nepočítala, že tyto dalekonosné NATO houfnice bude na Ukrajině ničit ruské dělostřelectvo, ale že je budou ničit malé ruské speciální zabijácké drony – viz video. Navíc se nejlepší jednotky ukrajinské protivzdušné obrany ukázaly neschopné přežít v blízkosti fronty, (video), a jsou také velmi snadno ničeny ruskými drony! (Video.) Není potom už divu, že velký zastánce Zelenského pojetí války do posledního Ukrajince, jeho bývalý poradce, Arestovič, najednou změnil názor, a nyní prý tvrdí, že porážka Ruska je už velmi nepravděpodobná!

 

Tak už aby byl mír, že?!

 

Je pátek 2. ledna 04.18. V pondělí jsem byl hostem v diskusním pořadu o volbách a ukrajinské válce. Najdete jej zde. Včera jsem byl hostem na Svobodném vysílači, pořad najdete zde.

Leopardi jedou na smrt! Ale jestli zamoří Donbas ochuzeným uranem, budeme to považovat za jaderný útok proti Rusku!

 

Vložil(a): Michael Svatoš

Včera německá náčelnice Baerbocková v Reichstagu vyhlásila, že Německo je ve válce s Ruskem! Poslední, kdo to z Berlína hlásal, se zastřelil v jeho ruinách. V ty se nyní asi opět pomocí atomové záře Berlín promění, protože ani Rusové nezůstali včera pozadu a jejich diplomat na jednání OBSE ve Vídni slíbil, že pokud západní tanky zamoří Donbas ochuzeným rakovinotvorným uranem, stejně jako to už udělaly v Iráku, v Sýrii, a na Balkáně, bude to Rusko považovat za jaderný útok špinavou bombou na své území! Co bude následovat, je napsáno v ruské válečné doktríně. Jaderná válka se tak opět o něco přiblížila k našim ložnicím, a tak si vše v dnešní ranní analýze podrobněji rozebereme, aby se nám díky paní Baerbockové a jejím fialovým nohsledům dobře usínalo, protože náš pan generál nás v tom srabu nenechá samotné, a pošle do války i své syny!

 

Tanky Abrams měly už v Iráku špatné zkušenosti z čínskými protitankovými zbraněmi HJ-8, a to není žádní novinka.

 

Západní tanky dodávané nyní na Ukrajinu obsahují ochuzený uran, a to ve střelách, a v pancíři. Jakmile tento ochuzený uran unikne následkem bojů do krajiny způsobuje prudký nárůst rakoviny. Podle prestižní vědecké studie z roku 2020, které měřila hladiny ochuzeného uranu v krvi iráckých žen, bylo zjištěno, že ženy s rakovinou prsu mají v krvi od 19 do 238, průměrně 94 nanogramu ochuzeného uranu na litr krve, zatím co, ženy bez rakoviny prsu, jen 5 až 18, průměrně 10,5 ng L -1. Medicínský výzkum tak jednoznačně prokázal, že existuje přímá spojitost mezi ochuzeným uranem a několikanásobným výskytem rakoviny! Obdobně publikované starší výzkumy US Army potvrdily, že řidič tanku Abrams je z vlastního pancíře vystaven silné radiaci, díky které může mimo válku strávit v tanku 158 dní v roce, aby se nepřekročila hraniční hodnota ozáření 500 mrem/rok. Mnohem větší ozáření než z pancíře ovšem srší ze střel z ochuzeného uranu. Proto je směrnicí US-Army zakázáno mimo území Jižní Koree ukládat střely z ochuzeného uranu do tanků a bojových vozidel Bradley, a ani v Koreji se s nimi nesmí střílet. Mnohem horší situace nastane za boje, kdy se střely používají, a nebo, když nepřátelské střely roztaví části pancíře s ochuzeným uranem. Vzniknou tak jak úlomky, které zraňují, tak mikročástice, které se vdechují. To vše potom nebezpečně zamoří bojiště na stovky let! (Směrnice US-Army o ochuzeném uranu.) (Studie o rakovině iráckých žen.)

 

Tankům Leopard zase v Sýrii po setkání s ruskými protitankovými střelami RPG, odpalovanými na ně pěšími islamisty, létaly věže jako šílené, až Turci na Němce zuřili, co jim to prodali za šrot! Tím spíš, že ruské T-90M, tyto zásahy bez problémů přežily.

 

USA slíbili, že Ukrajině dodají tanky Abrams, až je vyrobí! Toto je velmi nezvyklý postup, který může znamenat, že USA buď nechtějí, aby

 

    Ukrajině dodané tanky měly plnocenné technické vybavení – satelitní komunikaci a další vysoce utajované přístroje

    A nebo se pokusí tank Abrams přestavět, tak aby nepoužíval ochuzený uran. Je totiž zvláštní, že tanky Abrams nebyly Ukrajině dodány ihned z Maroka, které jich má 384 kusů, a jistě bez utajovaných přístrojů, ačkoli Maroko Ukrajině tanky T-72 dodává.

 

Možným hlavním problémem je kanón tanků Abrams. Jde o německý kanón Rheinmetall ráže 120mm a délky 44 ráží, který se považuje za neschopný, bez použití střel z ochuzeného uranu, prorážet pancíře moderních ruských variant tanku T-72. Vzhledem k následkům používání střel z ochuzeného uranu, mohou USA tanky pro Ukrajinu chtít přestavět, na kanón moderních německých tanků Leopard 2 Rheinmetall ráže 120mm, ale délky 55 ráží, který s použitím wolframového náboje dokáže prorazit moderní ruské varianty T-72, T-80, ale neprorazí pancíř T-90M! Podobně neprorazí pancíř T-90M ani britský tank Challanger 2, dodávaný Ukrajině.

 

Průraznost střely z ochuzeného uranu  DU M829A3 vypálené z kanonu Abrams na 2000m se odhaduje na 800mm moderního ruského pancíře, německé střely z wolframu DM53 pouze na 600–640 mm. Pancíř tanku T-90M ve variantě Kontakt 5 se odhaduje jako účinný proti střelám s průrazností 800mm. Ruské T-90 vydržely na bojišti v Sýrii i přímé zásahy raketami. Několik málo desítek jich bylo zničeno na Ukrajině, ale takřka výlučně starších variant, než T-90M a vyšší varianty, které nyní ruská armáda často používá! V případě Leopardů – pouze některé varianty, typicky varianty 2A6 a vyšší mají místo kanónu L-44, který je proti  absolutní většině ruských tankům neúčinný, kanon L-55.

 

Na závěr, jaký je rozdíl mezi střelou z ochuzeného uranu, a z uranu.

 

Když střela z ochuzeného uranu narazí na tvrdý povrch, jako je pancíř, špička střely se rozlomí, a stane se ještě ostřejší než před nárazem. Tato vlastnost je známá jako samoostření uranových střel. Díky této vlastnosti je uran mnohem účinnější při průniku pancířem, než jiný kov. Wolfram se chová opačně, při nárazu, se tam, kde se uran rozpadne a naostří, jen otupí. Další vlastností Uranu je. že na rozdíl od jiných kovů, po proražení pancíře, následkem tření vzplane. Pronikne do tanku jako rozžhavený kulový plasmový blesk, a celý tank podpálí, až vybuchne. Nevýhodou je, že uranová střela se při průniku pancířem promění v úlomky, prach a mikročástice, a ty celé okolí výbuchu na věky zamoří!

 

Je čtvrtek 26. ledna 04.15. V pondělí jsem natočil diskusní pořad o volbách a ukrajinské válce. Najdete jej zde. Děkuji všem za pomoc, dary a nápady. Snad i přes současnou krizi Vaše podpora přetrvá, protože bez Vás by naše analýzy nevznikaly. Díky. Gargamel.

https://www.michalapetr.com/

popkec24.cz