Jdi na obsah Jdi na menu
 


Putin nebyl tak originální, jak tvrdí Trump, autorská práva má Západ a NATO

24. 2. 2022

Putin nebyl tak originální, jak tvrdí Trump, autorská práva má Západ a NATO

<< GLOSA >> Odsunutý, vlastně zvolený prezident Spojených států, Donald Trump, označil uznání ukrajinských separatistických regionů Doněck a Luhansk za suverénní státy Vladimirem Putinem za skvělý tah.

Donald Trump, exprezident USA

24. února 2022 - 07:20

 

Sympatické je i to, že Rusové v nových státech konečně dostali to, co léta chtěli a že už jim není třeba vnucovat Ukrajince ve zcela zkorumpovaném státě. V důsledku toho ruští vojáci v nově vzniklých státech již nejsou invazními jednotkami, ale mírovou armádou. Na druhou stranu mír je to nejžhavější ze všech.

 

Anonymní odborník na všechny druhy historie vysvětlil, že Putinův krok nebyl až tak originální. Spíše se inspiroval v západní Evropě a NATO a uvádí příklady:

  • V roce 1990, kdy se pobaltské státy jednoduše odtrhly od tehdy ještě existujícího Sovětského svazu, nebyl Západ dostatečně rychlý, aby je uznal jako suverénní státy. Krátce nato se také staly členy NATO.
  • Totéž platí o rozpadu bývalé Jugoslávie. Nikdo nebyl rychlejší v uznání Chorvatska jako suverénního státu než Spolková republika Německo.

 

Konec války nebo nová eskalace. Putin uznal donbasské republiky

 

Jedinou otázkou, která je dnes na stole, zda Rusko nemusí nyní zaplatit poplatek NATO za využívání západních autorských práv.

 

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)