Jdi na obsah Jdi na menu
 


P.C. Roberts - Zdá se, že Rusové porazí Ukrajinu i bez zimní ofenzívy

31. 12. 2022

P.C. Roberts - Zdá se, že Rusové porazí Ukrajinu i bez zimní ofenzívy

28. 12. 2022 kuryr

 

Zdá se, že osm měsíců trvající politika Kremlu, zdržující jej od rozhodného útoku na Ukrajinu, končí. Ukrajinská infrastruktura, to je energetika, doprava a voda, je rozvrácena, a útoky skutečné ruské války proti ukrajinské schopnosti fungovat postupně eskalují. Ukrajina tak zaznamenává stále větší a vážnější škody, avšak nezdá se, že by zde Rusové chtěli zničit úplně všechno, pokud ovšem Západ a jeho loutková ukrajinská vláda nepřijdou dřív k rozumu.

Západní mediální děvky pochopitelně neinformují veřejnost pravdivě. Západní presstitutky jsou ministerstvem propagandy, které stvořilo obraz ruské porážky. A bylo by skutečně obtížné označit západního lháře největšího, protože kandidátů na tento titul je bezpočet. Ale i tak a aspoň na okamžik vyzvedněme Charlese Moora z britského Telegraphu, který napsal: „Ve světle ukrajinských vítězství zbyla Putinovi už jen jediná naděje. Přimět Západ k jednání“. A nedosti na tom Telegraph přidává informaci, že „Ukrajina by se mohla zmocnit Krymu do Vánoc“. Viz: ZDE

A podobné nesmysly šíří i američtí tzv. experti na Rusko.

V důsledku takovéhoto zpravodajství mají lidé na Západě v hlavách zcela falešný obraz o situaci. Rusko by de facto mohlo zničit Ukrajinu i bez použití jaderných zbraní a ruská zdrženlivost v tomto směru, podle mě strategická chyba umožňující Západu do sporu vstoupit a válku rozšířit, má však zároveň i řadu legitimních důvodů. Ukrajina a její obyvatelstvo byli součástmi Ruska po staletí a proto zde dodnes existují mnohá ukrajinsko-ruská manželství. Většina Ukrajinců není nakloněna neo-nacistům, kteří dominují na Ukrajině od amerického svržení ukrajinské vlády v roce 2014, a vlády nové přijímají spíš jako utrpení.

Kreml netouží mít po boku Ruska rozvrácenou a zbombardovanou zemi, a stejně tak netouží nést odpovědnost za obnovu ukrajinské infrastruktury.

Avšak z pohledu Washingtonu čím více je Ukrajina zničena, tím líp. A jestliže v konečné fázi Putin polovičatá vojenská řešení odmítne a přistoupí ke skutečnému boji, bude s válkou brzy konec. Avšak pokud Washington dokáže zabránit Zelenskému vzdát se dřív, než celá Ukrajina zmizí v suti a prachu, získá benefit z ekonomické a finanční ztráty Ruska, které tíhu z obnovy ukrajinské infrastruktury odnese na svých zádech. Takže nazíráno z Washingtonu: Čím více problémů pro Rusko, tím lépe pro USA – a to bez ohledu na to, co to bude stát Ukrajince.

Jsme tedy svědky enormní nelidskosti Washingtonu i dalších metropolí NATO. A je nespravedlivé, že náklady za tuto západní nelidskost platí Ukrajina a nikoliv Washington a další metropole NATO.

 P.C. Roberts

Vybral a přeložil Lubomír Man