Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německá vláda podporuje Antifu, varuje opoziční strana

19. 10. 2020

Německá vláda podporuje Antifu, varuje opoziční strana

Zveřejněno 19.10.2020  

 

Německá vláda podle představitelů vrcholné opoziční strany aktivně podporuje radikálně levicové skupiny, a to prostřednictvím finančních kanálů i jinak.

 

Antifa a další frakce „extrémní levice“ musí být odříznuty od státní podpory, aby se zpomalila jejich dynamika a zbavili bychom se jich, uvedli zástupci nacionalisticko-populistické strany Alternativa pro Německo (AfD).

 

„My, jako strana, se je snažíme co nejlépe zneškodnit,“ řekl Vadim Derksen, šéf mládežnického křídla AfD v Berlíně „Vláda jim dává spoustu peněz. Žijí z vlády. Vláda je financuje.“

 

Nejsou jen tolerováni – vláda si přeje, aby byli přítomni v boji proti ‚rasismu‘ a ‚nenávistným projevům‘. Takže se snažíme ze všech sil, abychom je prostě zneškodnili.“

 

Poslanec AfD Petr Bystroň tvrdí, že miliardy dolarů z daní se přelévají do krajně levicových programů, jako jsou projekty „přesídlování uprchlíků“ a aktivismus otevřených hranic.

 

„Je to velký byznys. Rozdělují organizacím 50 miliard eur ročně – a to je jen číslo, které přiznávají, takže můžeme odhadovat, že je to možná 100 miliard eur ročně,“ řekl Bystroň.

 

Tato tvrzení potvrdila poslankyně za stranu Zelených Renate Künastová, která během letošního projevu v parlamentu požadovala „zákon na podporu demokracie“ zaručující státní financování nevládních organizací a Antify.

 

„Abych byla upřímná, jsem unavená z toho, jak desítky let bojujeme za to, aby angažované nevládní organizace a skupiny Antify mohly dostat své peníze,“ řekla Künastová v březnu ve Spolkovém sněmu. „Rok co rok mají povoleno mít pouze pracovní smlouvy. Nevládní organizace a skupiny Antify dostávají peníze už několik let. Musí bojovat rok co rok, aby ty peníze dostali.“

 

V březnu německá vláda oznámila, že balík pomoci kvůli koronaviru v hodnotě 50 miliard eur bude otevřen nezávislým osobám, umělcům a dalším „kulturním pracovníkům“, jejichž program se často překrývá s programem radikální levice.

svobodnenoviny.eu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář