Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsou Češi, říkají, ale česky nám vynadali

2. 2. 2024

Nejsou Češi, říkají, ale česky nám vynadali

 

Obnovit zemské zřízení, hned! Archaismem jsou současně kraje!

 

Země nemají ústavní zakotvení. Nemáme zemské zřízení. Existují však kraje. Republika je zakotvena ústavně jako jednotný stát. Současný stav je možné změnit jen na základě demokratických procedur, nikoliv pod nátlakem malé menšiny, která kdesi a občas česky vykřikuje, že nejsou Češi. Když jsme psali o hrůzných osudech vyhnaných lidí z jižní Moravy, o transportech smrti z Brna, jeden z nich odjel z Brna někdy asi v polovině dubna 1945, nikdy tito profesionální "Moravané" neprojevili alespoň trochu citu ani s lidmi z Moravy. Co pak je to za Moravany?

 

Narodila jsem se na Moravě, žiju na Moravě a i umřu. Miluju Moravu,moje Valašsko.A nejsem žádná Češka. A jako další moji kamarádi budu volit Moravany. Co je na tom divného?Jak by se cítili Češi,kdyby je najednou začali označovat za Moraváky? Když Pražáci jedou na Moravu do sklepů, tak jedou k Čechům nebo Moravákům? Potom říkají,,Na tý Moravě v tom moravským sklepě nás vožrali Češi (a nebo Moraváci)?"

 

A kam? Snad ne do ČECH?Jedno vím.Na Šumavu už nepojedu.Tož sa tam mějte pěkně a odchádzam z tejto stránky,kde sú ludé, keří vyhadzuju ostatní ze svojeho vlastného baráka.Zduř Češi.

 

 JCh Takže když budu ze Žižkova nebudu Čech? vaše mateřština je co ? Vaše občanství je jaké? Vaše jméno je jaké? Zamyslete se a nebo se jděte léčit.