Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kyjev připravuje alternativní plán na úplnou blokádu Donbasu!

5. 10. 2019

Kyjev může zavést úplnou blokádu samozvaných republik Donbasu a vyvíjí příslušný plán, napsal ruský deník „Kommersant“ s odkazem na zdroje v ukrajinské vládě.

Donbas by mohla odělit zeď jako v Izraeli

5. října 2019 - 04:20

 

Podle publikace jsou ukrajinské orgány připraveny provádět dohody z Minska, ale také zvažují možnost „dlouhodobého zmrazení konfliktu“, pokud se situace na východě země během roku zásadně nezmění.


V daném případě se Kyjev připravuje výrazně omezit dodávky elektřiny, vody a tepla až do odstavení a zavést přísné kontroly na hranicích.

 

Rovněž není vyloučena fyzická izolace Donbasu dělící stěnou, jako je zeď postavená na hranici Izraele a pásma Gazy.

 

Strana.ua: Steinmeierova formule – podle opozice je to zrada Ukrajiny!

 

Začátkem tohoto týdne podepsali členové kontaktní skupiny pro vyřešení situace Donbasu „Steinmeierovu formuli“, která definuje vstup v platnost zákona o zvláštním postavení oblasti.

Souhlas s dokumentem všemi stranami byla jednou z podmínek pro další jednání „normanské čtyřky“.

Podle tohoto dokumentu by se volby na územích Doněcké a Luhanské oblasti, které nejsou pod kontrolou Kyjeva, měly konat v souladu s ukrajinskými zákony. Pokud pozorovatelé OBSE uznají, že volby odpovídají standardům organizace, vstoupí v platnost zákon o zvláštním postavení Donbasu.

Proti tomuto postupu Zelenského vlády, a přes veškerá uklidňující prohlášení prezidenta, vypukly na Ukrajině ostré protesty.

(kou, prvnizpravy.cz, kommersant.ru, foto: arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář