Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krátký ofenzivní úvodník

11. 9. 2022

Krátký ofenzivní úvodník

Vidlák

 

Datum příspěvku 11. září 2022

 

Vy, co sledujete situaci kolem války na Ukrajině, zajisté víte, že u Charkova provedla ukrajinská armáda na poměry této války mohutnou ofenzívu, kterou pronikla místy až padesát kilometrů za ruské linie. Je to vskutku velká akce, která je podle mě dost velká na to, aby ukončila měsíce našich spekulací a my se konečně dozvěděli, jak to tam na východě vlastně je.

Vidlák říká, že Rusové dělají to, co dělat chtějí. Kechlibar říká, že ruská armáda je silná jen na papíře a Rusko se možná i rozpadne. Jiní už vidí velkolepé ukrajinské vítězství, které jen potřebovalo čas na výcvik.

Tato ofenzíva by nám mohla na tyto otázky částečně odpovědět. Je totiž dost velká na to, aby Rusko nemohlo ignorovat její propagandistický význam. Takto velký úspěch by mohl povzbudit další dodávky zbraní a poněkud demoralizovat hlasy, které by raději viděly mír za každou cenu, protože pro mír není žádná cizí oběť dost velká. Takže bude bitva. Velká bitva. Na začátku července jsem napsal článek, kde jsem tvrdil, že Ukrajina velký úder udělat prostě musí, protože po létě přijde zima a západní sklady se vyčerpávají. Teď ho sledujeme a je dostatečně velký na to, aby i Rusko muselo odkrýt karty. Teď už nejde o šolíchání na frontě.

Bude průlom zastaven, obklíčen, rozstřílen, zbombardován letectvem a všechno se víceméně vrátí do starých kolejí? Pak Rusko dělá, co dělat chce a válka na Ukrajině je jen malá část tamní války proti západní hegemonii.

Bude průlom s vypětím sil zastaven, protiútokován, vznikne nová frontová linie více na východ? Pak na ruské straně došlo k průseru, který ale byl „napraven“ ruskou kvantitou. Ukrajina je schopna dosáhnout omezeného úspěchu, který je ale draze zaplacen životy i technikou, Rusko ale nemá vše pod kontrolou a tak konflikt dříve či později zamrzne.

Ukrajinská ofenzíva bude pokračovat, možná pomaleji, ale Ukrajinská armáda si udrží strategickou iniciativu? Pak Rusko od začátku v boji improvizovalo, ruská armáda je skutečně jen papírovým tygrem a pravdu má Marian Kechlibar, který nabízí pararlely s Rusko – Japonskou válkou.

Podle mě uvidíme bitvu, která je dost velká na to, aby naše spekulace vyvrátila nebo potvrdila.

Z článku " VIDLÁKOVY KYDY Great reset" po Vidlácku

novarepublika.online