Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaká je pravda? Řekněme si pravdu celou! Německu nic nedluhujeme, Německo nám dluhuje více než 5 bilionů korun.

1. 3. 2021

Jaká je pravda? Řekněme si pravdu celou!

Německu nic nedluhujeme, Německo nám  dluhuje více než 5 bilionů korun.

 

Němci nám pomůžou v boji proti Covid - 19?

Mohou tak udělat proto, že u nich pracuje tisíce našich lékařů, zdravotních sester a dalších nemocničních zaměstnanců, kteří u nás v nemocnicích chybějí.

 

Je zde však ještě další důvod. Nám vakcíny proti Covid - 19 chybějí. Proč? EK objednala a snad i zaplatila za vakcíny firmám, které zřejmě nedodržují své sliby o množství a čase dodání vakcín. Proto je nemáme. Zřejmě Německo jich má více, takže nám může část vakcín dodat. V této souvislosti lze uvažovat o správnosti distribuce vakcín. S tím je spojená naše další hrubá chyba. Již dávno, alespoň v době, kdy tak učinili Maďaři, jsme měli i my, ČR, oficiálně požádat Rusko o dodání vakcín. Mohli jsme jich dnes mít možná i několik set tisíc a výhledem na brzké dodání dalších v dohledné době.

 

Proč jsme tak neučinili? Rusofobní politika zasáhla i oblast zdravotnickou. Bylo třeba hodně odvahy, aby někdo objednal v Rusku vakcínu. Žili jsme v představách, že slibované vakcíny dojdou a budeme moci očkovat. Nedošly. A když jsme na suchu, lépe řečeno v těžké epidemické situaci, kdy nám umírají lidé ve větším počtu, tak se pan prezident odvážil písemně požádat prezidenta Putina o vakcíny. Přijdou. Za kolik měsíců? Rusové se zachovali v tomto případě velkomyslně. Vakcíny nám dodají, a to bez ohledu na zuřivou rusofobní kampaň, která u nás probíhá již delší dobu.

 

Ale co když vakcíny Sputnik V dojdou, budeme moci jimi očkovat, bez souhlasu EU?

Státní ústav pro kontrolu léčiv, na nějž spoléhal i pan prezident Zeman, však oznámil, že Sputnik V schválit nemůže. K čemu nám pak je tento ústav, když pro naše velmi naléhavé potřeby, a ty jsou důvodem jeho existence, nemůže schválit ani vakcínu, jíž tolik potřebujeme? Radí však, že se máme obrátit na Ministerstvo zdravotnictví, které může u ruské a čínské vakcíny udělit očkovací výjimku.

 

A k tomu právník Pavel Hesenkopf, bývalý právník Hradu,  říká: „V tom případě je třeba právo EU ignorovat, popř. rovnou prásknout v Evropském svazu dveřmi. Tady nebudou zbytečně umírat lidé jen kvůli mocichtivosti EU,“ vypálil na Facebooku.

 

„Máme eurofilnější ministerské úředníky, než má sama Brusel. Momentálně rebelují proti vlastnímu prezidentovi a premiérovi, zaštítěni Petříčkem, aby poté, co Brusel zvoral nákup politicky spřátelených vakcín, nebylo dovoleno nás zachránit Rusům s jejich Sputnikem. Možná, až ho od Rusů koupí Němci, že nám taky trochu dají, ale přímý nákup, to tahle euroněmecká klika nikdy nedovolí,“ přisadil si ještě."

 

Ano, má zřejmě pravdu, když ne plnou, tak z části. To nejpodstatnější z jeho slov vybíráme: „…přímý nákup, to tahle euroněmecká klika nikdy nedovolí“. A jsme opět u toho podstatného. Aby náš stát mohl plně fungovat, musíme se zbavit silné závislosti na Německu. Musíme opět obnovit naši svrchovanost, v tomto případě naše právo samostatně rozhodovat o tom, u koho a kdy koupíme očkovací vakcíny, aniž bychom potřebovali souhlas předchozí či následný kohokoliv. Naše rozhodnutí musí být rozhodnutím svrchovaného státu.

 

A závěrem to hlavní. Německo nám velkomyslně dodá několik tisíc vakcín, uvolní pro naše pacienty lůžka v německých nemocnicích a bude vystupovat ve vztahu k nám jako štědrý dárce.  Jaká je však celá pravda? Německo nám dluhuje na reparacích více než pět  bilionů korun. Pokud by nám začalo platit reparace, nic z toho bychom nepotřebovali. Jde stejně jen o kapku v moři ve srovnání s tím, co nám má zaplatit. Pokud chceme opět vzkřísit českou státnost, musíme se zbavit závislosti na Německu. Naše petice mluví o „vyrovnání vztahů s Německem“.  Snažme se o to. Pokud uděláme jen pár kroků v tomto směru, bude nám lépe. Budeme moci tvrdit čistou pravdu, že Německu nic nedluhujeme, ale Německo dluží nám biliony korun. Snad to vbrzku prohlásí i někteří naši ústavní činitelé. My to říkáme, někteří naši spoluobčané s námi, již delší dobu.

Dr. O. Tuleškov

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář