Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace o osudu pomníku maršála Koněva jsou všude, kdežto informace o vybudování pomníku Marii Terezii jsou téměř vzácností

5. 4. 2020
Informace o osudu pomníku maršála Koněva jsou všude, kdežto informace o vybudování pomníku Marii Terezii jsou téměř vzácností
 
Na řadě webů, které navštěvujeme, jsou informace o podlostech při odstraňování pomníku maršála Koněva z Dejvic.
Každý návštěvník takovéhoto webu se dozví pravdu, jak se celá "kauza" vyvíjela a jak skončila. Až sem je vše v pořádku.
 
Další informace o tom, že Marie Terezie bude mít svůj pomník na území MČ Prahy 6 se ke škodě a úplnosti informovanosti již nemluví. Ano, podle informací, které máme, lze je dohledat na internetu, se již tento pomník začal nebo v dohledné době začne stavět. Letos má již stát.
 
Marie Terezie germanizovala naše školství a prohrála nám Slezsko, které bylo součástí zemí Koruny české. Pruský král ve slezských válkách vyhrál. Války o Slezsko zaplatilo mnoho českých vojáků svými životy a nadto Rakousko zčásti válčilo za české peníze.To jistě nejsou důvody pro to, abychom ji stavěli pomník. Právě naopak!
 
Měli bychom se již v současnosti proto obrátit na starostu Prahy 6, aby na pomníku Marie Terezie, nebo v jeho těsné blízkost, byla instalována měděná deska, na níž by byly uvedeny tyto a příp. i další negativní skutečnosti z období jejího panování. Na tom bychom měli stát. Pan starosta je zakladatelem této praxe. Uplatnil ji u pomníku maršála Koněva, a proto by měl akceptovat naše návrhy. My jsme byli a jsme proti postavení pomníku Marie Terezie. Jeho výstavbu nemůže zastavit. O zřízení předmětné desky však bychom měli usilovat a dosáhnout její instalace.
 
ČNL
 
Poznámka: Takto by měl vypadat pomník Marie Terezie. Za pár měsíců uvidíme.
Pokud jde o sochu maršála Koněva, snažme se, aby byla vrácena na původní místo, kam patří.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář