Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co nás může čekat po volbách?

5. 10. 2021

Co nás může čekat po volbách?

 

Přinesli jsme vám výňatky z volebních programů vlastenecký stran a hnutí.  Mezi  ně počítáme KSČM, SPD, Trikoloru Svobodní Soukromníci (řazeno abecedně.)

Mezi menší vlastenecké subjekty patří Aliance národních sil, Volný blok a další.

 

Tak toto řazení vidíme my. Pokud vidíte realitu trochu jinak, žádný problém. Podstatné je, abychom všichni, kteří patří do vlasteneckých řad, dali své hlasy nějakému vlasteneckému subjektu. A konečně mohl být i na vládní úrovni prosazován a hájen náš státní a národní zájem. Dosáhneme-li takového výsledku, bude to úspěch. Je však možné, že k tomuto cíli se pouze přiblížíme, aniž bychom ho dosáhli. I to bude pokrok tím větší, čím méně vlasteneckých hlasů propadne. Přejme všem vlasteneckým stranám a hnutím hodně zdaru ve volbách.

 

Pokud ANO sestaví vládu s SPD, která bude podporována  komunisty, pak máme naději na určité žádoucí změny. Jestliže ANO se spojí s koalicí SPOLU a vytvoří společně vládu, můžeme se  obávat změn k horšímu. Strany koalice jsou eurohujerské, natovské, s germanofilním a sudetofillním zaměřením. Jde o strany pravicové, které se minulosti nechvalně podepsaly na republice i na každém z nás. Místo pokroku můžeme očekávat regres. Spojení koalice Pirátů a Stanu s koalicí SPOLU ve společné vládě pak může znamenat pro nás zřejmě  menší či větší katastrofu. To je to nejhorší, co by nás mohlo potkat. 

 

Napříště  již nebudeme hýřit a případně unavovat programovými úryvky. Budeme se naopak snažit  přinášet  kvalitní články, které se budou zabývat nebo alespoň týkat volebního procesu.

 

Víme, že volební výsledky závisí nejen na našem úsilí, ale i na nejrůznějších vnitřních a vnějších silách, které se  budou zprostředkovaně snažit  ovlivnit je ve svůj prospěch. Pátá kolona, která u nás již z dřívější doby viditelně existuje, bude zřejmě nositelem tohoto úsilí. Neuspěje, pokud nedáme hlas ODS, KDU-ČSL či TOP 09.   Piráti  a Stanovcí ji mohou však posílit a výsledky voleb změnit k horšímu. To je ta nejhorší varianta volebních výsledků.

 

ČNL