Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zaplaťte válečné reparace Řecku a neposilujte tureckou vojenskou mašinérii!

27. 10. 2020

Zaplaťte válečné reparace Řecku a neposilujte tureckou vojenskou mašinérii!

Ivan David

27. 10. 2020

 

Předseda představenstva řecké stavební firmy Michaniki Dr. Prodromos Emfietzoglou napsal otevřený dopis Angele Merkelové. Připomíná jí současné spojenectví s Tureckem, které ohrožuje jeho sousedy zejména vojenskými akcemi a nerespektuje mezinárodní dohody.

 

V dopise ji přímo vyzývá: „Zaplaťte své dluhy v Řecku a neposilujte tureckou válečnou mašinérii!“ Připomíná, že Německo nezaplatilo Řecku válečné reparace, ani vynucenou "půjčku" z období okupace Řecka.
Dále připomíná, že Ankara je zodpovědná za tisíce zločinů proti Kurdům a Arménům a v současné době se merkelovské Německo chová nezákonně proti členskému státu EU.

K tomu lze dodat, že Německo vnutilo předminulé vládě obrovské půjčky zejména na nákup vojenské techniky včetně plavidel. Exekutor - převážně německé banky způsobily hospodářský kolaps Řecka se současným nesplatitelným zadlužením země, nuceným prodejem národního bohatství a obrovskou nezaměstnaností zejména mladých lidí.

Německo je 150 let spojencem Turecka a současné merkelovské Německo navazuje na tuto tradici a řecké ostrovy v jejichž blízkosti jsou podmořská ložiska uhlovodíků německá diplomacie označuje jako "sporná území".

novarepublika.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář