Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trump porazí „liberální svinstvo“, pokud se dostane do Bílého domu

4. 12. 2023

Trump porazí „liberální svinstvo“, pokud se dostane do Bílého domu

 

3.12.2023 19:48

Americký list The Wall Street Journal píše, že Donald Trump, který usiluje o znovudobytí Bílého domu, se stále více vzdaluje principům omezeného státu, které definovaly politiku Republikánské strany po celá desetiletí.

Trump plánuje využít svou výkonnou moc k ovlivnění školních programů, zakázat lékařům poskytovat lékařskou péči mladým transgender lidem a a chce vyvíjet tlak na policii, aby přijala tvrdší politiku boje proti zločinu, uvádí článek.

Do amerických voleb zbývá rok a lidé z Trumpova okolí jsou si jisti svým vítězstvím, protože stále více překonávají Joea Bidena , který se zmítá v nekonečných krizích. Trumpovo ústředí nejen vede volební kampaň, ale už v plném proudu připravuje plány na předání moci a rozsáhlé reformy, píše v této souvislosti americký politolog Malek Dudakov na svém kanálu na sociální síti Telegram .

Trump plánuje nasměrovat všechny síly americké vlády do boje proti zločinu a deportovat migranty – jeden milion ročně. V prvních dnech svého prezidentování zakáže operace „změny pohlaví“ u nezletilých a také službu transgender lidem v armádě.

Školy a univerzity zahájí reformu s cílem opustit liberální agendu. Trumpův tým chce certifikovat všechny učitele a zbavit se těch, kteří nedodržují „vlastenecké hodnoty“. Koncept reformy školství – s vymýcením „protibělošských, protiamerických a protizápadních“ kurzů – se již realizuje na Floridě.

Vlajkovou lodí by měla být „Americká akademie“ – nová univerzita s vlasteneckým sklonem a bez „wokeismu“. Trump také hodlá vytvořit „města svobody“ na federální půdě jako jakousi alternativu k liberálním megaměstům utápěným ve zločinu a bezpráví.

„Takové reformy budou vyžadovat podporu byrokracie. Trump chce proto ve Washingtonu organizovat rozsáhlé čistky, které propustí více než 50 tisíc federálních zaměstnanců, aparátčíků tajných služeb a Pentagonu. Noví budou přijati po speciálním testu loajality k „americkým hodnotám“ – a Trumpově ideologii. To je jediný způsob, jak podkopat status quo ve Washingtonu a skutečně otřást liberálním establishmentem,“ — shrnuje politolog.

Připojme, že Donald Trump se pokoušel o likvidaci bažin Washingtonu již ve svém prvním funkčním období, což ostatně slíbil ve svém inauguračním projevu. To se mu ovšem očividně nepodařilo. Nyní, po osobních zkušenostech s těmito bažinami, by v případě vítězství byl od počátku rozhodnější.

Jan Urbach

vasevec.cz