Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trump kritizuje Bidena, že směřuje ke třetí světové válce…

11. 10. 2022

Trump kritizuje Bidena, že směřuje ke třetí světové válce…

11.10.2022 07:49

 

Podle The Hill bývalý prezident Trump v neděli řekl, že USA „říkají přesně špatnou věc“ Rusku poté, co prezident Biden tento týden upozornil na „vyhlídky na Armagedon“ uprostřed hrozeb ruského prezidenta Vladimira Putina jadernou válkou. Trump řekl, že USA by měly naléhat na Rusko a Ukrajinu, aby vyjednávaly o míru, a varoval, že konflikt by mohl bez opatrnějšího přístupu směřovat ke „třetí světové válce“.

„Musíme být velmi chytří a velmi hbití. Musíme vědět, co říct, co dělat. A říkáme přesně to špatné. Skončíme ve třetí světové válce,“ řekl Trump na shromáždění v Mesa v Arizoně.

Biden ve čtvrtek varoval, že Putin „nežertuje“ ve svých nedávných hrozbách použitím jaderných zbraní, když moskevské síly bojují v boji proti Ukrajině."Od Kennedyho a kubánské raketové krize jsme nečelili vyhlídce Armageddonu," řekl Biden na shromáždění s odkazem na patovou situaci se Sovětským svazem v roce 1962.

Trump v neděli řekl, že sázky světové války jsou vyšší než kdy jindy vzhledem k moderním zbraním.

Zdá se, že konečně téma války s Ruskem začíná probublávat před podzimními volbami, jakkoliv pro Američany stav osobní peněženky je stále to nejdůležitější.

Jiří Vyvadil

vaše věc.cz