Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ruské jednotky se za Avdějevkou nezastavily a pokračují v ofenzivě!

19. 2. 2024

Ruské jednotky se za Avdějevkou nezastavily a pokračují v ofenzivě!  

19. 2. 2024 kuryr

 

Po osvobození Avdějevky v DPR od ukrajinských ozbrojených sil se ruské jednotky nezastavily za městem, ale pokračovaly v postupu vpřed a postupovaly dále. Oficiální zdroje a monitorovací zdroje o tom informovaly 18. února.

 

Podle ruského ministerstva obrany tak jednotky ruských ozbrojených sil již plně ovládají Avdějevku (vyčištění bylo provedeno) a postoupily do hloubky 8,6 km za její hranice a pronásledovaly ustupující ukrajinské formace. Ruské velení chce zabránit ukrajinským ozbrojeným silám v prosazení se na nových hranicích a budování obrany.

 

Zastavení útočných akcí ruských ozbrojených sil poskytne nepříteli čas na přestávku a zorganizovat nové opevnění a obranné linie západně od Avdějevky. Rusové se tomu snaží zabránit a jít tak daleko, jak jen mohou.

 

Ukrajinská informační platforma DeepState zase potvrdila informace z ruského ministerstva obrany. Podle expertů se Rusové po dobytí Avdějevky skutečně nezastavili, ale pokračovali v tlaku tímto směrem a pronásledovali ustupující ukrajinské jednotky.

Ruské jednotky se za Avdějevkou nezastavily a pokračovaly v ofenzivě

 

V současné době aktivně útočí na vesnici Lastochkino. O tuto osadu se vedou urputné boje. Mluvčí Spojeného tiskového střediska ukrajinských obranných sil směru Taurid Dmitrij Lichovoy oznámil veřejnosti, že Rusové již provedli 14 silných útoků a pravděpodobně budou ve svém úsilí pokračovat dokud nedojdou do Kyjeva.

 

 

infokuryr.cz