Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pagina 12, Argentina - Seberte Bidenovi jaderný kufřík!

23. 3. 2021

Pagina 12, Argentina - Seberte Bidenovi jaderný kufřík!

23. 3. 2021 Janinna  

 

Autor Atilio A. Boron se domnívá, že po prohlášeních Bidena a hrozbách proti Putinovi by mělo zpozornět světové společenství. Koneckonců, to vše odráží náladu panující v jeho týmu. Hlavní otázka však zní:

jaký je účel? Samozřejmě přivést zpět hegemonii USA. Ale za jakou cenu?

 

Novinář se obává, že tato americká agónie může vést k jaderné katastrofě.

 

V rozhovoru v pořadu «Good Morning America» prezident Joe Biden uvedl, že Vladimir Putin „je zabiják“ a „zaplatí cenu za snahy podkopat prezidentské volby v roce 2020“.

Když se ho moderátor zeptal, „jakou cenu by měl zaplatil Putin?“

Bidenova odpověď byla: „Uvidíte to velmi brzy.“

 

Není nutné poukázat na šikanu a hašteřivý tón, který prezident ve svém projevu projevil. Není třeba říkat, že prezidentův tón během rozhovoru byl domýšlivý a nevrlý.

 

Ale Bidenův současný výbuch je bezprecedentní.

 

Bidenovo současné prohlášení však mělo předehru. Dříve napsal (s pomocí svých poradců) článek pro časopis «Foreign Affairs»  o tom, co by udělal, kdyby se ocitl v Bílém domě. V tomto článku se Biden dopustil řady urážek, které jsou v rozporu s nejzákladnějšími principy mezinárodní diplomacie.

 

V článku pro «Foreign Affairs» Biden nazývá vládu Vladimira Putina „autoritářskou kleptokracií“.

Biden nejen urazil Putina, ale spolu s ním i celou Ruskou federaci.

 

Později v televizním rozhovoru, místo toho, aby zmírnil tón svých výroků, je činí ještě drzejšími. Také nazval Si Ťin-pchinga „násilníkem“ v čele země, která krade práva duševního vlastnictví a aktiva velkých amerických společností a investorů.

 

Závěr: Rusko a Čína jsou nepřáteli Spojených států,

 

Výsledkem je, že vše co mohl říci „v zápalu okamžiku“ v rozhovoru pro ABC, již bylo napsáno před rokem.

Až na to, že dnes již zastává post prezidenta Spojených států, země s největším jaderným arzenálem na světě, která se zdá být v rukou šílence, který umí psát a říkat výše uvedené věci.

Článek se objevil v čísle březen / duben 2020 a měl název “Why America Must Lead Again”.

 

Ústřední poselství článku (předvídatelné a opakující se) je toto: svět potřebuje vůdce a USA musí znovu převzít tuto Bohem danou a Trumpem popřenou roli. Trump se rozhodl udělat ze Spojených států „Ameriku znovu skvělou“ tím, že se vzdal povinnosti udržovat mezinárodní pořádek a urážel spojence a přátele.

Biden naznačuje, že po takovém neodpustitelném klopýtnutí  Washington bude opět sedět „v čele“ mezinárodního vyjednávacího stolu a obnovovat ztracenou hegemonii.

Poradci mu zapomněli sdělit, že tato „vedoucí“ pozice již neexistuje, dnes mezinárodní systém nezvratně získal multipolární charakter: USA, Čína a Rusko se ocitly u trojúhelníkového stolu.

 

Novinář věří, že Biden může ohrozit bezpečnost celého světa, protože vojensko-průmyslově-finanční komplex potřebuje válku. Poukázal na skutečnost, že v současném světě nemůže existovat dominance pouze jedné země, jak to chce Biden a kruhy za ním. Tyto časy jsou pryč a současné rozdělení ekonomické, technologické, politické a vojenské síly ve světě se také dělí mezi Rusko, Čínu, Evropu, atd.

 

Politika amerického prezidenta Joe Bidena ohrožuje světovou bezpečnost, je si jistý Boron.

 

Předvídatelná a opakovaná ústřední teze spočívá v tom, že svět potřebuje vůdce a Spojené státy se musí této role znovu ujmout.

„Bidenovy iluze jsou extrémně nebezpečné. Odráží sentiment převládající v týmu tajemníků a poradců, kteří jsou v jeho vládě a byli i ve vládě Trumpa a Obamy a jejich předchůdců. Jedná se o jasný projev státní ideologie impéria s obnoveným nepřátelstvím dnes namířeným proti Rusku a Číně,“ píše argentinské vydání.

 

Falešné zprávy propagované některými ze 16 amerických zpravodajských služeb (zejména CIA a Národní bezpečnostní agentura, ale nejen jimi) se topí v absurditě, když tvrdí, že nejen Rusko, ale i Írán, Kuba, Venezuela a „Hizballáh“ (!) zasahovaly do voleb v roce 2020.

Je to však jenom účelová lež, protože gigantický vojensko-průmyslově-finanční komplex – „hluboký stát“, který této zemi skutečně velí – potřebuje války nebo vojenské hrozby, aby udržel prosperitu svých podniků, i přes nebezpečí, že tlačí svět na pokraj katastrofy.

 

V minulosti se to stalo mnohokrát a nyní se to opakuje.

 

Cíl: zahřát mezinárodní prostředí, aby se obnovila ztracená hegemonie Spojených států – nemožný obrat vzhledem k současnému rozdělení ekonomické, technologické, politické a vojenské síly ve světovém měřítku.

 

To je důvod, proč Noam Chomsky varoval, že tyto pokusy o obnovu mohou vést k jaderné katastrofě. V takovém případě bude příliš pozdě na to, aby vyšla najevo pravda o tom, co se stalo ve volbách v roce 2020.

 

Šéfredaktor časopisu Archont Anton Bredichin poznamenal, že Bidenovo delirium by mohlo svět vystavit hrozbě jaderné katastrofy.

 

„I v Argentině je již jasné, že je nemožné obnovit hegemonii USA a Bidenovo delirium je extrémně nebezpečné

A je jasné, proč je tento nesmysl nebezpečný – hrozba jaderné katastrofy. Z nějakého důvodu nový americký prezident vnímá Rusko primárně v logice konfrontace a vojenské konfrontace.“

 

Expert poznamenal, že realita je jinde – Rusko je ve světě vnímáno jako země, která lidem poskytla vakcínu.

Rusko si v postpandemickém světě znovu získává reputaci a to nevojenskou cestou.

„A to podle mého názoru uniká veteránovi americké politiky. A je špatné, že nejen jemu, ale také tomu týmu, který dnes využívá starého muže,“ uzavřel Bredichin.

Pokec24.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář