Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouest-France - Marine Le Pen obviňuje Erdogana z islamizace Evropy!

9. 3. 2020

Ouest-France - Marine Le Pen obviňuje Erdogana z islamizace Evropy!

 

Marine Le Penová, vedoucí strany Národní jednoty, na setkání se svými stoupenci obvinila tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana z „vydírání“ a pokusu „islamizovat“ Evropu, píše Ouest-France.

Marine Le Penová, vůdkyně Národní jendnoty

9. března 2020 - 10:15

 

V reakci na to vyzvala EU a Francii, aby radikálně změnily své politiky týkající se migrantů a pomohly Řecku vyrovnat se s tokem uprchlíků.

 

Šéfka „Národní jednoty“ Marine Le Penová požadovala, aby Francie a Evropa pomohly Řecku vypořádat se s přílivem uprchlíků, a také obvinil tureckého prezidenta Recep Tayyipe Erdogana, že chce „islamizovat Evropu“, uvádí zpráva Ouest-France.

 

„Francie a Evropa by měly přijít na pomoc Řecku a úplně změnit svou migrační politiku," citovaly francouzské noviny političku z projevu v na posledním mítinku v rámci volební kampaně na komunální úrovni. Týden poté, co Ankara oznámila volný průchod migrantů do Evropy, ultrapravicová vůdkyně ve svém projevu dlouho obviňovala Turecko, které „vydírá“ EU, a kritizovala Erdoganovu úmyslnou a opakovanou snahu „islamizovat Evropu“. „Sám se k tomu ochotně přiznává: „Pokud chce Bůh, Evropa bude muslimská," řekla Le Penová za pískotu 800 příznivců.

 

Jak ve svém projevu zdůraznila vůdkyně „Národní jednoty“, miliony „opravdových Evropanů“ nyní sympatizují s Řeckem - „kolébkou naší civilizace“ - která se stala předmětem „migračního útoku napříč kontinentem“. V tomto ohledu Marine Le Penová odsoudila francouzskou vládu, která „zapomněla, že mezinárodní politika je především rovnováhou moci“, zatímco Trump a Putin tomu dobře rozuměli.

 

Kromě toho noviny uvedly, že šéfka krajní pravice nazvala Evropskou unii „příběhem velkého klamání se skrytým, téměř neviditelným vlivem příznivců imigrantů“. Jako příklad uvedla politička miliardáře George Sorose. Článek poznamenal, že někdo z davu v tu chvíli vykřikl „Bastard!“

 

Poté se Marin Le Pen přesunula k hlavnímu tématu setkání a slíbila publiku, že její stranický kandidát Stefan Ravier jako starosta nedovolí lodi Aquarius, která pomáhá migrantům ve Středozemním moři, přistát u břehů Marseille. Sám Ravier předpověděl ve druhém kole voleb „politický hrom“ a uvedl jména svých „velmi zločinných“ soupeřů, což se v hale setkalo se souhlasem. Podle Ouest-France se Marine Le Penová na závěr zeptala, zda přítomní by vyjádřili svůj nesouhlas s Emmanuelem Macronem ve druhém kole voleb. Dav jí odpověděl unisono: „Ano!“

 

(kou, prvnizpravy.cz, ouest-france.fr, foto: arch)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář