Jdi na obsah Jdi na menu
 


Má stať o Salmech to nebyla výzva k budování nějakých pomníků restitučního boje

4. 8. 2021

Má stať o Salmech to nebyla výzva k budování nějakých pomníků restitučního boje

 

To byl popis stavu okresu, který byla desetiletí ohrožen restitucí a doposud tzv. "neví o porážce restituce". 

Tamní úřady se činí v utajování, a pokud tam zpráva pronikla do lidu, snaží se ji bagatelizovat tím, že "oni se nějak domohou spravedlnosti u evropských soudů" (!). Což je nesmysl.

V tom je další podvod spočívající v naprosté nevědomosti veřejnosti o pravomoci Ústavního soudu u nás.

 

Uvědomte si stav doslova středověké nevědomosti na moravském venkově. Osobně to znám, dvacet let jsem působil nejen ve městech okresu, ale jako předseda odbojářů jsem chodil na venkov. Tam sice noviny docházejí, ale především mainstreamové a pak zábavné. Např. i levicový tisk tam dochází v několika kusech (!) na okresní město a do některých lokalit nedochází vůbec, protože jej nikdo neobjednává. Tamní stranické organizace - pokud existují - mají pár členů a přestárlých. Hovořím např. o Právu (!) a o HaNo. Pak se pan Ing. nemůže divit, že taková společnost, kde internet mají výhradně mladí, a v domácnostech stále mnohde chybí (!) je bez informací. Pokud nedostanou tisk přímo z ruky do ruky anebo xerokopie našeho tisku (třeba brožurky ČNL), ti lide jsou naprosto odřezáni od pravdivých informaci! Toto platí i v roce 2021! Jenže sám už to dnes nezvládám, jako před 20ti lety, a při zdravotním stavu už nejsem schopen distribuce v terénu. Pro příklad jsem uvedl levicové zdroje, ale to se týká všech vlasteneckých zdrojů, u těch zdravě konservativních je to ještě horší v otázce informovanosti  - a naše církev dělá všechno pro zatemňování restitucí v kostelích okresu.

 

Vládnoucí moci se podařila lepší cenzura, než za jesuitského Temna I.

Aspoň na jižní Moravě. Navíc je tu intenzívní vliv církve a lidovců. Např. všechny úřady na okrese k restitucím mají stále obsazeny lidovci. A to byl tzv. velebolševický okres  "Barákov"!- hovoříme o zčernání okresu po převratu. Takže pak se nelze divit stavu, kdy mladá kastelánka, nástupkyně vyhozené protirestituční kastelánky blábolí návštěvníkum toto:

"Oni měli vrátit majetek Salmům,když měli v rodině jen jednoho nacistu...(!!!) (Navíc je to zásadní lež kauzy...)

 

Nakonec zábavnou historku z Blanska, okresního města.

Byla oslava výročí bitvy u Zborova. Měl jsem projev a hosté byli starosta města za ODS, v  dvacetileté minulosti bývalý vedoucí Okresního úřadu, který byl přítomen mým protestům proti restituci u přednosty Pozemkového úřadu.  Právě ten přednosta  vymyslel bajku o neprovinění Salma podle dekr.16. Já oponoval podle dekr.12,33,100 a 108. Nebyl jsem vyslyšen a bylo řečeno "Nacismus není důvod pro nevydání majetku". Dostalo se to dokonce do literatury do CUI BONO RESTITUCE...

Nu a nyní, tentýž funkcionář okresu a dnešní starosta, se účastnil slavnosti u Zborováka. A zatímco náměstek města gratuloval k vítězství spokojen, že to po letech bylo vyřešeno k ochraně státu, tak starosta za ODS, bývalý přednosta okr. úřadu, který býval u mých protestů proti restituci jako pozorovatel, a dokonce svědek vyjádření přednosty pozem. úřadu "Nacismus není důvod k nevydávání majetku" přede mnou beze slova utekl. Jak směšné!

Zdravím jir