Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fialův plán, když Putin odřízne Evropu. Kdo bude mít plyn, ať se rozdělí

8. 7. 2022

Fialův plán, když Putin odřízne Evropu. Kdo bude mít plyn, ať se rozdělí

Tento Fialův plán ukazuje, jak jsme přesvědčeni, na jeho neschopnost řešit problémy spojených s energiemi zásadním způsobem. Přištipkaření v této oblasti nemůže zajistit pro obyvatele EU žádnou jistotu. Záporem je i to, že vyhlašování tohoto plánu a jim podobných odvádí pozornost od skutečného řešení problémů. Nadto svědčí, že jeho poradci postrádají potřebnou odbornou kvalifikaci. Kdo asi mohl vyprodukovat myšlenku o dělení plynu těch, kteří jej mají, s těmi, kteří jej postrádají a chápat ji jako řešení problému? Podle našeho názoru ji mohli " odborníci - nadšenci" zrodit někde u piva již v rozjařené náladě.

Na to  však doplatí obyčejní lidé, jejichž životní podmínky, bez dostatečných dodávek plynu a nafty, se prudce a citelně zhorší. Není snad povinností nám vládnoucích elit zajistit slušný život pro všechny, nejen pro vyšší horní vrstvy? Samozřejmě je! Jenže tuto svou povinnost zřejmě nechápou nebo dokonce si někteří z nich myslí, že každý občan se má postarat sám o sebe. Stát, jak jsme již slyšeli, není tady pro to, aby občanům pomáhal, sloužil.

J. Skalský

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-vyzva-fialuv-plan-kdyz-putin-odrizne-evropu-kdo-bude-mit-plyn-at-se-rozdeli-208390