Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babiš je strategicky neschopný budovat opozici která by převzala moc…

19. 10. 2023

Babiš je strategicky neschopný budovat opozici která by převzala moc…

19.10.2023 12:27

Čím dál tím více to vypadá, že Andrej Babiš, jehož ANO jsem volil v posledních dvou volbách, ty příští může prohrát, protože ANO opět zůstane jako kůl v plotě.

Andrej Babiš je čím dál tím více užvaněný a sebestředný a rád se poslouchá. Jen nevím, zda jeho mnoho hodinové bursleskní výlevy ve Sněmovně někdo mimo Sněmovnu poslouchá. Já tedy určitě ne…

A vlastně ani není jasné, zda vůbec se například svými výroky, že kritizuje Viktora Orbána, že si podal ruku s Vladimírem Putinem, se nesnaží získat hlasy některé ze současných vládních stran.

Navíc Orbán na rozdíl od Babiše, který v zahraničí dnes absolutně nic neznamená je americkými republikány vnímán jako jejich rozhodující spojenec a stane-li se proto Donald Trump americkým prezidentem, což platí stále fifty – fifty, stane se Orbán evropským spojencem USA číslo 1 a ostatní evropští politici budou muset trapně rychle převlékat kabáty…A co by dělal Babiš? Zůstane jako kůl v plotě

Jistě každý, kdo nevolil dnešní pětikoalici a i tehdy a zejména dnes musí chtě nechtě konstatovat že byla a je nepochybně geniální v strategie Fialy na spojení všech tehdejších opozičních sil včetně velmi diskutabilních Pirátů, a proto, kategorické odmítání Babiše, Schillerové a spol na konstruktivní spolupráci s SPD může logicky znamenat stejný výsledek jako v minulých volbách.

To, že SPD je velmi kritická k činnosti EU a zejména Evropské komise je přirozené, protože postupy Ulriky von der Leien v otázkách fanatického a často iracionálního prosazování Green Dealu, které do značné míry rozvrátilo evropské ekonomiky či totalitního prosazování proti Rusku, které přijetím absurdních sankcí proti Rusku, Rusko v podstatě posílilo, nijak logicky nezměnilo jeho chování, ale země EU vedlo k úpadku. Stejně tak současná fanatická podpora Izraele k vedení genocidního chování proti Palestincům narazila na drtivý odpor v samotné EU.

A mimochodem, což Babiš, který zjevně zahraniční police v celkovém kontextu nerozumí, určitě to nebude Biden, který na nás nepřetržitě vykukuje z každé reportáže našich médií, který bude určovat, jaký bude výsledek řešení současné izraelsko – arabské krize, ale bude to Babišem nenáviděné Rusko, Čína, Jihoafrická republika, Saudská Arábie, Irán, tedy mohutné uskupení zemí BRICS, tak jak se dotvoří na příštím summitu v Brazílii, neboť současná další světová krize na Blízkém východě je důsledkem neschopnosti USA zajistit jedině možné racionální řešení, tj vznik i samostatného státu Palestína.

Jiří Vyvadil

vasevec.cz