Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žádejme na Německu zaplacení reparací, které nám dluhuje!

4. 3. 2021

Žádejme na Německu zaplacení reparací, které nám dluhuje!

 

Tak oddlužíme stát a získáme stovky miliard na investice  do hospodářství i do sociální oblasti! Pokud půjdeme jinou cestou, čeká nás epidemie dluhová a chudoby. Níže uvedený výňatek z článku to  potvrzuje.

Podpořte proto naši petici: „Požadujeme reparace, narovnání vztahů s Německem a referendum!“ Tak můžeme jít jinou cestou než tou, jíž vláda zvolila. Zatěžování občanů novými daněmi, viditelné snižování naší životní úrovně, chudoba a hlad je strastiplnou cestou dolů, jíž nyní připravujeme i pro naše děti.

Statečnější naše vláda však může vyjednat s Německem, aby nám reparace zaplatilo! Máme na ně nárok. ČNL

 

Daně se budou muset významně zvýšit, předpokládá rozpočtová rada

Dnes 11:15 – Praha

ČTK

 

Vláda by měla podle Národní rozpočtové rady připravit realistickou konsolidaci veřejných financí, která by měla být proti aktuálním plánům rozsáhlejší. Je patrné, že si to vyžádá významné zvýšení daní.

 

Vyplývá to z pravidelné čtvrtletní zprávy o stavu veřejných financí a nastavení rozpočtové politiky, kterou dnes Národní rozpočtová rada (NRR) zveřejnila. Česku podle ní hrozí, že kvůli vývoji veřejných financí narazí na takzvanou dluhovou brzdu již v roce 2024. Ještě loni v listopadu rada předpokládala, že na dluhovou brzdu narazí veřejné finance až o rok později.

 

Dluhová brzda stanoví hranici, při jejímž překročení musí vláda předložit návrh vyrovnaného nebo přebytkového státního rozpočtu a fondů. Stanovena je na úrovni 55 procent hrubého domácího produktu. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) v únoru poslancům řekla, že veřejný dluh by měl ke konci letošního roku stoupnout na 45 procent HDP.

 

Sněmovna schválila další půlbilionový schodekDomácí

Sněmovna schválila další půlbilionový schodek

 

"Je zřejmé, že rozsah konsolidačního úsilí v letech 2022 až 2024 bude muset být vyšší než 0,5 procenta hrubého domácího produktu ročně. Zároveň je patrné, že tato konsolidace si vyžádá významné navýšení daňové zátěže, neboť dlouhodobější výpadek příjmů v rozsahu daňového balíčku není možné zcela pokrýt redukcí výdajů, pokud by tedy nemělo dojít k výrazné redukci výdajů v největších výdajových blocích, kterými jsou sociální zabezpečení, zdravotnictví a školství, což rada nepředpokládá," uvedla NRR. (Výňatek z článku)

 

/www.novinky.cz/ekonomika/clanek/dane-se-budou-muset-vyznamne-zvysit-predpoklada-rozpoctova-rada