Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zacharovová - Ukrajina v jejích předchozích hranicích již není možná

19. 6. 2022

Zacharovová - Ukrajina v jejích předchozích hranicích již není možná

Oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že pro Ukrajinu již není možné vrátit se ke svým dřívějším hranicím.

Maria Zacharovová, tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí

18. června 2022 - 12:01

 

„Ukrajina, kterou jsme vy a já znali, v rámci hranic, které bývaly, už neexistuje a už nikdy existovat nebude. To je evidentní," řekla diplomatka v rozhovoru pro Sky News - Arabia , zveřejněném v pátek na jejím kanálu Telegram.

 

Šéf Luhanské lidové republiky Leonid Pasechnik řekl, že země může uspořádat referendum o přistoupení k Rusku. Hlava další donbaské republiky, Doněcké lidové republiky (DPR), uvedla, že otázka připojení k Rusku se „stane tématem číslo jedna“, jakmile republika obnoví své ústavní hranice.

 

Kromě toho představitelé vojensko-civilní správy Chersonské oblasti, oblasti, která je od poloviny března pod kontrolou Ruska, opakovaně zdůrazňovali, že region se také snaží připojit k Rusku.

 

Také vysoký úředník vojensko-civilní správy jiného regionu, Záporoží, řekl, že území doufá, že se připojí k Rusku a stane se součástí jeho jižního federálního okruhu.

 

(rp,prvnizpravy.cz,tass,foto:arch.)