Jdi na obsah Jdi na menu
 


Za veřejné hanobení vlajky či hymny EU bude kriminál nebo pokuta?

17. 2. 2020

Za veřejné hanobení vlajky či hymny EU bude kriminál nebo pokuta?

 

Když však naše, i jiné státní vlajky v EP házejí zřízenci do odpadu, je vše v pořádku? Jak si vůbec může předseda EP přisvojit pravomoc a určovat, co je státní vlajkou a co je plakátem, bannerem, či něčím jiným? Používání tohoto našeho státního symbolu, státní vlajky, určuje ústavní zákon i další zákon. Tyto zákony by měli byrokraté z EU ctít. A ne po nich šlapat! 

 

K této svévoli EP jako celek mlčí. Dokonce ti, kteří řídí zasedání parlamentu, odnímají poslancům, co mají na svém pracovním stole vlaječku svého státu, slovo. Dokonce někteří poslanci EP zvolení v ČR podporovaly uvedenou svévoli evropských byrokratů. Čest a sláva těm poslancům, kteří naše státní vlajky bránili a ubránili. Při příštích volbách bychom si měli připomenout jména jedněch i druhých volit pouze ty druhé.

 

Britští poslanci, když sem loučili s EP, mávali svými vlaječkami. Poslanci N. Faragovi, který dával vtipnými slovy sbohem přítomným,  vypnula předsedající EP mikrofon.

 

Jaký můžeme mít vztah k EP, k EU, když fungují jako síla nad námi a nám diktující a někdy i po nás šlapající. Co  je pro eurohujery naše státní vlaječka? Nedávno to opakovaně dokazovali. Nechali je odstraňovat a končili v odpadu.

 

Ozvali jsme se proti hanobení naší vlajky v EP. Obrátili jsme se na pana T. Petříčka, ministra zahraničních věcí ČR, aby učinil potřebné kroky a znemožnil tak další hanobení našeho státního symbolu, jímž naše vlajka je. Co od něj se dočkáme?  Pokud z něj vypadnou jen neslaná a nemastná slova, zvážíme  další postup.

Dr. O. Tuleškov

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář