Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vytváření nepřítele číslo jedna pokračuje - je to Čína!

1. 6. 2020

Vytváření nepřítele číslo jedna pokračuje - je to Čína!

 

Čína je v nitkovém kříži stroje západní propagandy. Už to nejsou jenom vtipy nebo ekonomická jednání.

Z čínské vojenské přehlídky

1. června 2020 - 03:20

 

Ve Spojených státech zemřelo asi 100 000 lidí a asi 41 milionů ztratilo zaměstnání a blíží se volby. Co to znamená, co to může znamenat - znamená to vytvořit nepřítele ve formě Číny?

 

Západ stavěl svou moc na světové nadvládě. Římské legie porazily Kartágince, Makedonce a Peršany, císařská armáda a spojenci porazili Sultána poblíž Vídně, Velká Británie, Francie a další evropské země globalizovaly budováním koloniálních impérií.

 

Amerika, pokud není plně zapojena, obvykle prohrává války, ale vždy ji vyhrává její extrémně silný zbrojní průmysl. Američané potřebují pojistku ve formě "Alamo", pak jsou připraveni na oběť a úsilí.

 

Je velmi obtížné si představit rozsah krize, která byla spuštěna v USA a selhání této země v kontaktu s virem. Nastala taková situace, že sousední státy si vzájemně blokovaly respirátory! V současné době je tato země rozdělena následky dalšího dramatického násilí policisty s rasovým motivem. Pokud se jejich ekonomika nepostaví na nohy, budou potřebovat nejen náhradní témata, ale především způsob, jak mobilizovat zdroje a zamíchat je. V této souvislosti je Čína zapotřebí jako skutečná hrozba, která se vytvoří jako nepřítel.

 

Až na vrchol konfliktu na Ukrajině se dalo předpokládat, že Rusko bude hlavním cílem, na který by se zaměřilo „úsilí o šíření demokracie“ Západem. Ruská federace naštěstí nejen odolala sankcím v rozporu s mezinárodním právem a zdravým rozumem, ale také výrazně posílila své hospodářské postavení a sociální stav. Nebylo možné zeslabit Rusko, takže musíte se s Ruskem „spřátelit“ a tento scénář bude realizován, zejména v souvislosti s odhalením čínské hrozby.

 

Dnes je Hongkong srovnáván s Československem v souvislosti s mnichovskou dohodou, a to se děje mezi hlavními ideology „trumpismu“ a jejich následovníky. Musíme si uvědomit, že americké veřejné mínění reaguje na relativně jednoduché slogany, pokud jsou přenášeny způsobem konzistentním s kánonem informací, což naznačuje spolehlivost informací. To se již děje, jen sledujte dominantní americkou soukromou televizi, celostátní, která zvýhodňuje prezidenta této země. Zpráva je jednoznačná, Čína je nepřítelem a poškozuje USA, stejně jako každý, kdo zaútočí na prezidenta.

 

Ve Spojených státech se vzbouřila elita, kterou známe z našeho dvorku. Problém pro svět je, že tito lidé jsou odhodláni použít všechny prostředky, aby zabránili opětovnému zvolení Donalda Trumpa do křesla v Bílém domě. Jedním z prvků jejich strategie je využití vnějších faktorů k rozdmýchání národního politického sporu, kterému rozumějí pouze elity. Obyčejní Američané nechápou, proč ztratili zaměstnání, a proč si nemohli dovolit průměrnou životní úroveň, jakou měli jejich rodiče až do konce 90. let. A to bolí víc než si uvědomit, že právě díky rozhodnutím elit emigrovalo jejich zaměstnání do Číny a nemohou si dovolit nové modely svých oblíbených telefonů nebo vyměnit auto každé 4 roky za nové.

 

Francouzský politolog: Vše se točí kolem konfrontace mezi USA a Čínou

 

Riziko skutečné konfrontace se dramaticky zvýšilo díky účinkům koronaviru. Vystoupení USA z WHO je důležité gesto, ačkoli USA ustupuje na svém vlastním dvorku. Jedná se však pouze o taktiku, která ve vztahu k Číně vytváří špatnější zprávy. První, kdo přijde na řadu  bude Hongkong, který bude spolknut mocnou Čínou. Koneckonců a čím krvavější, drastickější a brutálnější je, tím snazší bude vést protičínské  příběhyZápadu a zejména USA. Poté, v souladu se salámovou strategií - přeměňte příběh v politiku falešného úspěchu.

 

Ne bezvýznamné jsou obtížné případy, které se odehrávají na čínsko-indické hranici ve vysokých horách, doslova téměř na střeše světa. Zatím vojáci obou stran házejí kameny a vykřikují (a nejen),  že začnou navzájem střílet. Pokud Čína udělá tuto chybu, bude to skvělý dárek pro všechny jeho nepřátele. Západ nechce slyšet o obtížné situaci některých Ujgurů, ale Tibet je stálou bytostí v politickém vědomí západních společností.

 

(rp,prvnizpravy.cz,obserwatorpolityczny,foto:arch.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář