Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava, z níž se pozůstalým po obětech nacismu udělá zle

29. 5. 2019

Jsa informován o výstavě Brno osvobozené?, kterou pořádá hnutí Meeting Brno a další složky, šel jsem se podívat do areálu pomníku Osvoboditele naproti areálu bývalého Německého domu, tak nechvalně proslulého tyrany českého národa, a po zásluze zbořeného po osvobození roku 1945.

 

Byl tam jakýs stánek a budník,v němž výstava umístěna. Dovnitř jsem se nedostal, protože mi bylo sděleno, abych počkal do otevření, že je to nyní pro zvané...Ale mohl jsem si odnést prospekt - informační obsáhlý leták výstavy. Když jsem pořadatelce ukázal foto svého strýce z Osvětimi, a zeptal se, zda jsou tam podobné fotografie obětí nacismu i z doby osvobození, zarazila se, a po odmlce pravila: "Víte pane, ta naše výstava má poněkud jiné téma...Ale můžete si prohlédnout později, co ukazujeme". Tak jsem poprosil o leták, a pro  ctěné obecenstvo, které bude čísti tuto zprávičku, přináším tré fotografií, které podle mne dostatečně ilustrují téma a náplně této výstavy. Podle mého názoru myslím, že nikdo z nás pozůstalých po bojovnících a obětech nacismu takovou výstavu postrádat nebude.

 

Mohli by zůstat patrně v šoku,když si jen prostudují informační leták.

Proto pravím - méně takových výstav a více výstav o boji proti nacismu  a utrpení jeho pravých obětí, kterými nikdy nebyli ani brněnští ani jiní českoslovenští Němci,zvaní vymyšleně sudetští.

 

Jiří Jaroš Nickelli,

pozůstalý po oběti gestapa, příbuzný obětí sekyrárny Pankrác a Osvětimi

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář