Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vládní parte

3. 7. 2023

Vládní parte

Marek Řezanka 

 

 K 30. 6. ukončilo 300 poboček České pošty svůj provoz. Pod tímto parte zcela jasně trůní podpis politiky ministra vnitra, Víta Rakušana, který by neměl být ministrem již proto, jak je spojen s kauzou Dozimetr. I kdyby ale s kauzou Dozimetr spojen nebyl, měl by odstoupit za své selhání v migrační politice. V době, kdy se naplno ukazuje, jak západoevropská migrační politika selhala a byla mylná, nebrání ani trochu zájmy českých občanů – a svým přístupem ohrožuje jejich bezpečnost. Místo toho, aby se Česká republika připojila v odporu vůči migrační politice Západu k Maďarsku a Polsku, Rakušan ochotně přijímá to, co Brusel požaduje. Česká republika zřejmě neví, co s penězi, a tak když migranty nepřijme, bude ochotně platit závratné sumy.

 V roce 2016 Petr Fiala vykřikoval, že Evropa páchá svou migrační politikou sebevraždu. Dnes se jako premiér přihlásil k čelným sebevrahům – a jen potvrdil, jakou že je názorovou korouhvičkou.

Vidíme, jak hoří Francie. Chceme, aby hořela i Česká republika? Vinou vládní politiky k tomu nemáme daleko. Čeští občané nemají šanci sehnat základní léky – ani pro své nemocné děti. Současně by bylo žádoucí vyčíslit, jaká suma putovala neoprávněně lidem, kteří žádnými uprchlíky před válkou nejsou – a nikdy nebyli.

 Od Fialova kabinetu slyšíme jen lamentaci, jak na nic není: Na důchody, na průmysl, na zemědělství, na zdravotnictví, na školství. Ale na zbraně pro Ukrajinu a na dluhy na Green Deal – a na dávky pro lidi, kteří je v životě neměli vidět, je peněz dostatek.

 Fialova vláda je vládou destrukční – a našemu životu nebezpečnou.

 Pokud nechceme vidět v dohledné době parte České republiky, přičiňme se, aby se metaforického funusu dočkal právě nejhorší kabinet v českých dějinách.  

 

Než tady vše shoří…

 

Člověk tady zaplakal by,

když to celé vidí:

Vláda cení si víc palby,

než svých vlastních lidí.

 

Léky nejsou, poštu ruší,

mafiány vítá.

Dávno nemá žádnou duši,

zato však má Víta.

 

Rakušan má plno práce:

Za názor se stíhá.

Cizí lotry nechce vracet.

Na nás leží tíha.

 

Zbavme se té tíhy dříve,

než tady vše shoří.

Jinak v bouři odpudivé

utoneme v moři…