Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda děla z lidí této země otroky, hřímal z pódia Foldyna

16. 9. 2023

Vláda děla z lidí této země otroky, hřímal z pódia Foldyna

politika

 

Na demonstraci Česko proti vládě, kterou organizovala strana PRO, vystoupil také poslanec za SPD Jaroslav Foldyna. Jeho slova měla u přítomných lidí, kterých se na akci sešlo bezmála sto tisíc lidí, obrovskou odezvu. 

Vláda děla z lidí této země otroky, hřímal z pódia Foldyna

Jaroslav Foldyna, poslanec SPD

16. září 2023 - 18:45

 

"Bez vás bychom my tady, my na tom pódiu neznamenali nic. Jen s vámi jsme strašně moc a oni se vás bojí. Moji přátelé. Přece všichni víte, že ve státním znaku máme napsáno: Pravda vítězí. To je náš znak, to je naše heslo. Bohužel máme vládu, jejichž sloganem je lež. Lžou! Oni lžou. Lžou nám ráno, lžou nám v poledne, lžou nám večer. Oni lžou i když spí!" zmínil Foldyna.

 

"Vláda Petra Fialy hlasitě mluví o svobodě, přitom potichu zavádí cenzuru. Mluví o prosperitě a dělá z Čechů, Moravanů a Slezanů žebráky. Mluví o demokracii a přitom potichu pořádá politické soudní procesy. Mluví o suverenitě a přitom z naší země dělá protektorát. Mluví o slušnosti, morálce a přitom podporuje dekadenci a deviaci. Oni mluví o vzdělání a berou peníze ze školství. To je hrůza. Mluví o právu, o důstojnosti a přitom z lidí této země dělá otroky, jejichž jedním právem je držet hubu a krok," dodal Foldyna.

 

"A v té poslední řadě mluví také o národních zájmech a přitom z nás dělají cizince ve vlastní zemi. Přátelé, co tyto lidi charakterizuje, je slovo lež. Lžou a lhali nám a nám už s tím došla trpělivost. Proto jsme tady a proto tady budeme i příště a bude nás desetkrát tolik. Ať se bojí," zaznělo z úst Foldyny.

 

 

Demonstrace Česko proti vládě - 16.9. Václavské nám. v Praze

 

"Náš národ se dostal a ocitl v největším nebezpečí od doby nacismu. Největším nebezpečím pro tuto zemi je vláda České republiky a proto jsme tady a chceme její demisi," hřímal z pódia za burácení přítomných Foldyna.

 

Po Foldynovi nastoupila Hamplová

 

Po Foldynovi se dostala ke slovu senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, která se znepokojením uvedla, že poslední dva roky se věci nazývají jinak, než je skutečná podstata.

 

Např. česká vláda. My ji prostě nemáme,“ prohlásila senátorka Hamplová. Ministerstvo obrany by se podle ní mělo jmenovat ministerstvo války. Hamplová také připomněla, že proti smlouvě s USA hlasovaly v Senátu dvě. „To není obrana – je to smlouva o pobytu cizích vojsk na našem území, jenom se to prostě krásně nazývá,“ uvedla Hamplová, načež začalo skandování "hanba, hanba“.

 

 

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, Jaroslav Foldyna

 

„Je to hanba, podepisuju,“ reagovala na skandování senátorka, která dále zmínila i svou pozici.

 

„Já jsem takový důkaz, že to jde. Tím zdravím Kroměřížsko. Bylo tam spousta billboardů, pět silných kandidátů. Já neměla jediný. A díky tomu mohu říct, že přicházím ze Senátu. Já jsem důkaz, že to jde, když se chce.“

 

Psali jsme:

Česko proti vládě. Rajchl dostal zaplněný Václavák do varu

 

„EU je mrtvá, jde o to, kdy se rozpadne. S ostatními národy střední Evropy velmi přispějeme. Jako EU je mrtvá i vláda Petra Fialy, jenom to ještě neví,“ pokračovala na jiné téma. A rýpla si, že levnější než kampaň na uklidnění občanů a vysvětlování politiky vlády by byla její demise. K publiku měla prosbu: Aby hlasovalo o odvolání vlády Petra Fialy. Všechny ruce byly nahoře.

 

Pravda podle ní vyplave na povrch. Navázala na Jaroslava Foldynu a jeho slova „Už mají strach.“ Jen je nechte, ať se bojí, vzkázala za sebe. „Ať se bojí,“ skandoval hlasitě dav.

 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: repro: fb profil)