Jdi na obsah Jdi na menu
 


Viktor Mihály Orbán - Pokud se střední Evropa vzdá suverenity, bude to konec demokracie

18. 11. 2019

Viktor Mihály Orbán - Pokud se střední Evropa vzdá suverenity, bude to konec demokracie

Ferdinand Pištora • 18. 11. 2019  

 

PRAHA | Jsme demokraté střední Evropy a proto si musíme ochránit suverenitu národních států. Pokud se jí vzdáme, skončí i demokracie, zdůraznil maďarský premiér u příležitosti vzpomínky na Listopad 1989 v Praze, kde zavítal na pozvání Andyho Babiše.

 

Viktor Mihály Orbán s Andy Babiše v Kramářově vile

 

Předseda maďarské vlády v této souvislosti zmínil i Pražské jaro, přičemž porovnal generaci let 1968 ve střední Evropě a na Západě.

 

„Dnes už je zřejmé, že generace 68 znamená něco jiného v západní Evropě a něco jiného ve střední Evropě. Reprezentant generace 68 na Západě by nejraději zlikvidoval svět založený na národních státech a křesťanských principech. My chceme právě toto ochránit,“ prohlásil.

 

Seskupení Vyšehradská čtyřka (V4) má však dnes, 30. let po revoluci, podle Orbána své sebevědomí a svou sebejistotu. V4 je pilířem demokracie v EU. „Pokud se střední Evropa vzdá suverenity, bude to konec demokracie,“ uvedl.

 

„Před 30 lety jsme si mysleli, že naší budoucností je Evropa, nyní vidíme, že my jsme budoucností Evropy. Jsem přesvědčen, že to dokážeme splnit“ dodal maďarský premiér.

vlasteneckenoviny.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář