Jdi na obsah Jdi na menu
 


Válečný štváč Fiala nemá právo nás zatáhnout do sebevražedné války…

1. 4. 2022

Válečný štváč Fiala nemá právo nás zatáhnout do sebevražedné války…

Jiří Vyvadil

30.3.2022 16:30

Čeho je moc, toho je příliš.

Petr Fiala, který ignoruje základní problémy života společnosti až si lze představit, že vlastně nechápe souvislosti a podstatu nás za každou cenu chce zatáhnout na cestu zapojení do světového konfliktu.

Neustále nám opakuje, že Rusko zahájilo proti nám válku, ale Rusko v žádném případě ani jednou nehovořilo o tom, že chce válku se zeměmi jako je Česká republika. Zdá se, že český premiér je z toho nešťastný a věren své minulosti podpory   sudetoněmeckého Landsmannschaftu, který byl pátou kolonou Adolfa Hitlera při rozbití Československa, je přirozeně stejným podporovatelem banderovské čili dnes neonacistické verze  Ukrajiny.

Z  jeho hurá akce kamsi (ani nevíme, zda dojeli do Varšavy), protože fóbistické zaměření redaktorů ČT, jež pitomečkové odhalují naprosto nepokrytě své ledví na Twitteru,  zjevně skončila kolapsem, protože fantasmagorický  blábol s vytvořením jakési mírové mise byl opovržlivě odmítnut samotným Zelenským, že žádnou mírovou misi na Ukrajině nepřipustí proto, že on je prezidentem Ukrajiny a on rozhoduje…

Po prvním měsíci konfliktu na Ukrajině se začínají pozvolna objevovat kontury budoucího vývoje. Putin a spol si nepochybně už svou kocovinu prožili, a Šojgu, nejbližší kamarád Putina, byl  seřván tak, že z toho dostal až infarkt.

Realismus je k něčemu dobrý. A ukázalo se, že téze Vladimíra Vladimíroviče o jednotném ruském národě zahrnujícím kromě Rusů i Ukrajince, zřejmě nemůže obstát. Ukrajinci jsou zvláštní klasicky východoevropskou směskou, jejíž značná část je charakterizována nenávistí vůči Rusku. Bandera, nacista je jim prostě bližší než rudoarmějci a mnozí z nich na západě Ukrajiny zcela určitě - a jsou o tom doklady - daleko více preferují svastiku  či symboly vojska SS než rudoarmějce.

V tomto duchu jsou si zcela podobní s Poláky či zeměmi Pobaltí a do tohoto odpudivého tábora Evropy se nás snaží dovést Herr Fiala.

Ale je zde jeden základní problém.

Dodnes se divím, že západní část EU souhlasila s přijetím dalších východoevropských zemí včetně nás. Možná byla dekadentní, ale uměla například vzdorovat USA v válce v Iráku a rozuměla faktu, že Rusko prostě je jako jaderná velmoc s největším množstvím těchto zbraní nejvýznamnější geopolitickou velmocí Evropy (ať se Fiala a spol. po…)

Už před lety kandidátské východní země podpořili  válku v Iráku, která byla největší možnou lží a trvala včetně občanské války více než 14 let a přinesla přes 450 tisíc obětí. A mimochodem. Dodnes se Irák zmítá v nepokojích, když idiotský model západní demokracie zcela určitě na tamní poměry není vhodný.

Děsme se Fialů, Morawieckých a dalších.

Nespojujme se s východňárskými jestřáby.

Angela Merkelová udělala fatální chybu, kdy v roce 2016 volala po migrantech ze Sýrie.

Dnes východňáři volali po příchodu Ukrajinců. A přišli jich milióny.

Ale mimochodem. I předtím přicházeli milióny.

Neexistuje více neschopná země  Evropy než je Ukrajina, která plodí znovu a znovu megalomanské vůdce, kteří napojeni na oligarchy, na jedné straně nejsou schopni po třiceti letech samostatnosti zajistit normální a trochu kultivovaný ekonomický a politický život a současně s trvale nataženou dlaní na všechny strany diktovat světu své požadavky. To vypadá příliš emotivně. Ale je faktem, že po vzniku nezávislosti byla dle analytiků Ukrajina v lepší kondici, než je Polsko, možná na hraně Česka, dnes je to v podstatě i bez války zhroucený stát. Stát, který jinak má například největší množství úrodné černozemě na počet obyvatel na světě.

Byli různí premiéři v České republice.

Ale válečný štváč Fiala ve svém negativním vymezení nemá alternativu ke svým předchůdcům.

Je samotným dnem, kam se dostala Česká republika.

Mělo by být ctí každého rozumného občana hledat cesty k jeho svržení…

 

vaševěc.cz