Jdi na obsah Jdi na menu
 


V. Pjakin - psaný text z 16.3.2020

20. 3. 2020

Dobrý den Valeriji Viktoroviči.

 

Dobrý den. Zdravím naše vážené diváky, posluchače a kolegy ve studiu.

 

Dnes je 16.03.2020. Je asi jasné, jaká otázka bude první. Myslím, že diváci i posluchači se již dovtípili. Otázku přečtu od Arťoma. Ta epidemie koronaviru se podobá grandióznímu divadlu. Zprávy o celých tisících nemocných a zemřelých neopouštějí naše obrazovky.

Přitom se však nedaří najít reálné lidi v nemocnicích s touto diagnózou, kteří by svá selfíčka z nemocničních lůžek vystavovali na sociálních sítích. Diagnózu s koronavirem má právo určovat jen několik laboratoří na světě uznaných Světovou zdravotnickou organizací. A Angela Merkelová napřed prohlásí, že 60-70% Němců onemocní, ale žádná vážná opatření kvůli tomu potom nepřijme, jen všem radí, aby si myli ruce a nechodili na hromadné akce. Kdo zorganizoval tuto frašku? Komu to přináší výhody? Zdálo by se, že Čína už se s epidemií vypořádala, zatímco světem se šíří panika. Co se to děje doopravdy?

 

To, jak ten člověk popsal tu situaci okolo koronaviru jako grandiózní divadlo, jako celosvětovou mystifikaci, je pravda. Je to mystifikace ve všech významech tohoto slova, neboť je dosud nejasné, co je to vlastně ten koronavirus, jak přesně vypadá. Čína o tom mlčí, každý tedy pracuje s jakousi svou mutací. Takže zůstává velmi nejasné co a jak. Zároveň jedny metodiky používají jedno množství, jiné metodiky zase jiné množství. Přitom některé státy žijí, jako by ani nevěděly, že ve světě je epidemie, ba přímo pandemie koronaviru, jak vyhlásili. A v jiných zase lidé šílí hrůzou z toho, co se děje. V podstatě bychom to téma koronaviru mohli už uzavřít, protože jsme na samém začátku řekli, že ten koronavirus má dva aspekty.

 

Ten první je ekonomický a druhý je sociální. Z toho ekonomického hlediska je cílem, aby se díky krizi v ekonomice zhroutila nezajištěná aktiva a upustila se tak inflační bublina tlačící na ekonomiku. Z hlediska sociálního jde o přestavbu státního řízení a mezistátních vztahů tak, aby společnost byla plně řiditelná a z Číny se stalo centrum koncentrace řízení. Zdálo by se, že to je vyčerpávající a dále už není co řešit.

 

Ale v souvislosti s tím, že jsou hromadné sdělovací prostředky doslova zaplavené informacemi o koronaviru, jakoby se ve světě nedělo nic jiného než ta "hrůza" postihující celé lidstvo. Přitom když se reálně podíváte na ten koronavirus, tak obyčejná chřipka představuje pro lidi větší nebezpečí než ten koronavirus, ať už se to snaží podat jakkoliv. Mluvili jsme o tom, že celý ten humbuk okolo koronaviru má za cíl zformovat z Číny centrum koncentrace řízení, tedy postoupit v této věci zase o kus dál.

A proč právě takto? O tom, že ten koronavirus donutil Čínu přijmout karanténu, provést velmi mnoho ekonomických i sociálních opatření a tak dále, se mluví velmi mnoho, je to přímo příval informací, a těch zemřelých i v tom nejhorším přepočtu jsou 4% z těch, co onemocněli. Přitom je tu jedna situace, také související s Čínou, kde jde také o nemoc, při které je ale úmrtnost stoprocentní. A slyšeli jste o tom někde něco? Vůbec nic. A kde se to děje? Děje se to v Somálsku na hranici s Etiopií. Tam se nachází jeden z čínských objektů a najednou obyvatelé Etiopie, nacházející se v bezprostřední blízkosti u tohoto objektu, začali umírat. Přičemž reálně ten, kdo onemocní, umírá. A zajímá to někoho? Mluví o tom někdo někde? Ne. Proč?

 

Tak zaprvé je všem, kdo se toho řízení účastní, příčina smrti těch lidí zřejmá. A za poslední dva týdny tam zemřelo nejméně 2 tisíce lidí! Ten kdo onemocní, umírá! Ohledně Číny tak rádi dělají kravál. Zde v tom také figuruje Čína, tak proč také nekřičíte? Ale ne, všichni mlčí. A jaké zájmy se pojí s Etiopií a Somálskem? Prakticky žádné, tedy kromě toho, že se teď Afrika nachází prakticky v exkluzívní zájmové zóně Číny, která tam realizuje ohromné množství projektů. A přesto o tom všichni mlčí, nikoho to nevzrušuje. Úmrtnost je tam stoprocentní, ale nikomu to žádné starosti nedělá.

 

To znamená, že s ohledem na koronavirus tu existují nějaké zvláštní zájmy. A ta hysterie šířící se celým světem s ohledem na koronavirus, také svědčí o tom, že případ toho koronaviru je prostředkem řízení při dosahování nějakých zájmů. V Číně použili něco nového, co lidi postraší. Není důležité, jakou to způsobuje úmrtnost, nebo že v sousední provincii na obyčejnou ptačí chřipku už zemřelo více lidí než těch, co prý zemřeli na koronavirus po celém světě. To není důležité. Hlavní je, aby ten strašák byl vždy o něčem novém. Takže ta účast všech médií a států v té hysterii okolo koronaviru ukazuje jednoduchou věc. Jedná se o divadlo zaměřené na přestavbu veškeré situace ve světě, řídicí situace ve světě. A neúčast v tomto divadle se trestá smrtí.  Daný člověk prostě onemocní koronavirem a zemře. Proto se také všechny hlavy států,

veškeré státní řízení tohoto divadla účastní. Je to připravené divadlo.

 

A nutnost provedení tohoto divadla s koronavirem je v podstatě podmíněna zájmy jak nadnárodního řízení, tak i státního řízení všech států. Oč jde? Kromě toho, že se upouští inflační bublina, se řeší ještě sociální otázky. Jaké jsou to sociální otázky?

 

Politologové, polithňupové a politikáři na celém světě svým prázdným tlacháním, svým jednáním v rámci řízení svěřených jim objektů, států dovedli celý svět do velice závažného, katastrofálního stavu, který vyžadoval rozsáhlou korekci.

 

Takže co se děje? Ve světě neustále vzrůstala hysterie. Přišel koronavirus a například ta hysterie spojená s klimatickými změnami... Vždyť už nevěděli, kam tu Gretu Thunbergovou ještě strčit a koho donutit jí tleskat. To se rozplynulo. Ta migrační krize, kterou Turecko slibovalo zařídit Evropě… Kde jsou ty reportáže všech médií z turecko-řecké hranice? Nejsou, nikoho to nezajímá. A navíc Turecko okamžitě pochopilo ten náznak, že by také mohlo být celé zablokováno, neboť by se mohlo stát  ohniskem nákazy koronavirem.

 

Dokonce i teroristické organizace pod vedením… My přece víme, že ty teroristické organizace jsou v podstatě nástrojem k prosazování vnější politiky přes tajné služby konkrétních, zcela určitých států. Dokonce i takové teroristické organizace jako ISIL: „Musíme se teď chránit před koronavirem, do Evropy teď nebudeme vstupovat, musíme také dodržovat tu karanténu.“

A jednou z takových největších akcí spojených s koronavirem bylo to očekávání války. Všichni čekali válku. Není důležité, že systém řízení, tedy ne té nadnárodní úrovně, mám na mysli úroveň globálního prediktoru ale na úrovní nadnárodního řízení na úrovni státní elity USA a Spojených států, byl v podstatě víceméně připraven na ten rok 2014. V tom roce 2014 mohlo skutečně dojít k válce. Skutečně tehdy mohlo dojít k válce.

 

Už se odehrály i potřebné „Gliwice“ a tak dále. Ale politologové, polithňupové a různí ti politici si toho ani nevšimli. Zato potom tak vybičovali tu válečnou hysterii, že mohlo reálně dojít na to, že stačilo pouhé škrtnutí sirky, aby se od jedné ulétlé jiskry rozhořelo všechno. Ani by se nenadáli a byli by ve válce. Jenže takové války jsou z hlediska nadnárodního řízení nepřípustné. Protože řídit můžete pouze reálně existující objekty a procesy, takže přijít o jejich řízení…

 

Žádný řiditelný chaos neexistuje. Pokud někde připustíte vznik chaosu, tak tam ten chaos bude panovat, dokud se nepovede daný proces systemizovat. A tak bylo nutné celou tu situaci nějak zklidnit. A podívejte se, jak rychle se rozplynuly všechny otázky okolo té válečné hysterie. Okamžitě došlo k poklesu. A předtím přece neustále omílali, že evropský systém není připraven na žádnou válku. Teď se konají evropská cvičení, kterých se měla účastnit i americká armáda, která měla přijet z USA. A jejich lodě čekají celé dny u přístavů kvůli vykládce. Ve válečných podmínkách by všechny ty lodě již byly potopeny.

To je ukazatelem toho, že samotný systém evropských států není připraven k žádné válce.

Ano, mohou zaútočit, ale odvetný úder neustojí. A ten odvetný úder přijde jednoznačně.

 

Velmi mnoho se dalo odečíst z toho systému, ale lidé to nechápali. Všichni ti, co vystupují v různých těch politických talk show, různí ti politici s úrovní chápání řekněme našeho Medvěděva, pro které je hlavní posloužit USA, a potom klidně ať přijde potopa. Nebo jako Zelenskij, úroveň chápaní Zelenského a Medvěděva je úplně stejná. Prostě se nechtěli uklidnit, a tak přišel koronavirus. Všichni teď mají jiné problémy, státy se začínají uzavírat do sebe. Už nikoho nezajímá válka. Jaká válka, když bude celá armáda nemocná? Když existuje riziko, že armádu sklátí epidemie? Proč válka v roce 1918 neskončila kvůli epidemii? Skončila kvůli tomu, že bylo dosaženo politických cílů. Stejné je to tady.

 

Byly vytyčeny politické cíle, a potom už se jen na řízené objekty uplatní tento vliv.

Jediným státem, který v celém tom humbuku pracuje pro své zájmy, je pouze Rusko,

protože Putin je subjektem globální politiky, a tak v souladu se svou účastí v globálním scénáři pracuje na zvýšení zdrojové stability Ruska. Protože všechna ta opatření, která jsou prováděna s cílem zabránit této pandemii koronaviru, objektivně pracují na upevnění zdrojové stability Ruska ve všech ohledech, a především pak v posílení zdravotnictví.

 

Takže co se bude dál dít? Podívejte se na Itálii, je to prosperující evropská země a ukázalo se, že na koronavirus připravená není. Zaútočili na Itálii a vymalováno. A s ohledem na ostatní státy platí to samé. Okamžitě zakazují vývoz roušek, léků a tak dále. A vyvstala otázka o nutnosti znárodnění výroby. USA, které svou výrobu přesunuly do Číny, teď nedokážou na své zdrojové základně zajistit fungování státu v nějaké víceméně uzavřené podobě. A takto je to se všemi ostatními státy.

 

No a potom to dopadá následovně. Napřed útočili na Čínu. Vzpomínáte, co říkali? Čína nezvládá tohle, tamto dělá špatně, prostě v té Číně je to všechno na levačku. A najednou ta Čína, ve které je všechno špatně, rychle, efektivně, demonstrativně rychle zlikvidovala tu rozrůstající se pandemii uvnitř svého státu. Navíc ta Čína, ve které je všechno špatně, začala pomáhat svým zdravotnickým materiálem a lékaři těm státům, které přece mají všechno zvládat, protože to jsou státy vyspělého světa, které všechny učily té své demokracii a povýšeně hleděly na Čínu. A přitom velmi mnoho mluvili o Číně, to nebyl jen takový strašák nepodepřený informačně.

 

Média toho evropským občanům řekla o Číně velmi mnoho. A teď proti tomu všemu, co řekli, čím vystrašili lidi, že všichni pomřou, že tam je pandemie, stojí to, jak si najednou ta Čína se vším poradila. A tady, kde by všechno mělo být v pořádku, si evropské státy najednou poradit nedokážou. Takže se teď evropský dav, a vůbec dav celého světa zamýšlí nad efektivitou stávající formy státnosti a státu. Nač je takový stát, v takové podobě, když nedokáže občany uchránit před tou nemocí? Nebylo by tedy lepší, kdyby všechny státy byly přeformátovány podle vzoru a podoby Číny?

 

Vždyť ta sociální organizace Číny předvedla svou efektivitu v odražení těch hrozeb, které ohrožují celé lidstvo. Čína není hrozbou pro svět, protože místo toho, aby se uzavřela a využila své zvýhodnění, se Číňané opět vydávají do ohnisek nákazy a pomáhají léky i lékaři. S Čínou… Takže sociální organizace Číny byla vychválena do nebe. To znamená, že byl naznačen vektor změny veškeré světové politiky, přeformátování vnitřního života všech států.

 

Takže když lidé říkají, že velký bratr nás pozoruje, ve smyslu, že společnost je pod totální kontrolou a tak dále, tak to přece byla především záležitost Evropy. Orwellův román 1984 byl přece napsán ve Velké Británii, nikde jinde. Takže Čína… Díky tomuto strachu všechny sociální formy organizace státu získaly pro lidi jiný význam. A tak či onak se svět začíná formovat na základě čínského principu.

 

Pamatujete? Byly státy socialistického tábora a státy, které se k němu přímo nepřipojily: „Nám se líbí, jak jsou mnohé otázky, sociální otázky řešeny v SSSR, a tak volíme socialistickou orientaci.“ Všechny státy byly rozdílné, ale ta orientace měla určitou ideologickou předlohu. Potom v celém světě zvítězil Pax Americana, svět podle amerických principů, ale ten už se vyčerpal, a tak teď nastupuje epocha, kterou je možné nazvat čínskou érou. Napřed udělali reklamu té sociální organizaci, když vyděsili všechny lidi, že nebude-li přijata taková efektivní forma ochrany před hrozbami lidstvu, tak mohou zahynout.

 

 

A co se děje dál? Jedná se o divadlo o více tazích. Všeobecně v řízení nikdy nemůže být podniknut nějaký krok, který by nepočítal se dvěma, třemi a více průvodními efekty. Když tedy někdo při řízení zohledňuje jen jeden aspekt řídicího rozhodnutí, tak je z hlediska řízení neschopný. Když podniknete nějaký řídicí krok, tak to vyvolá řetězovou reakci, se kterou je třeba počítat. A to divadlo s koronavirem má velmi mnoho aspektů, je to divadlo/hra o více tazích.

 

Jen si vezměte, jak to nahrálo formování centra koncentrace řízení z Číny. Takže v Číně začala ta epidemie. Čínské vedení okamžitě rozhodlo, že je nutné postupovat tak, tak a tak a ta epidemie byla potlačena. A přitom Číňané stihli změnit podmínky různým menším společnostem. No "menším", takovým jako třeba Toyota. Všechno ostatní, turismus nebo i obchod, třeba i v podobě AliExpressu, už jsem to říkal, je jen trávou na válečném poli, kterou zašlapete, ale potom vyroste nová. Neboť tyto oblasti jsou jen takovým přívěskem, zatímco výrobní oblast je nutné vytvářet na zcela jiných technologických platformách.

 

A ta otázka, kdo bude řídit, a jak bude řídit, v zájmu jakého subjektu řízení bude prováděna tato kontrola, to je velice důležitá otázka. Zatímco dříve všechny naháněli pod USA, všichni se snažili nějakým způsobem uchytit v USA, tak teď když byla ekonomická oblast v Číně plně, tedy myslím v dostatečné velké míře homogenizována… To neznamená, že v nějaké provincii, či v nějakém městě nemůže vzniknout nové ohnisko. Vždyť proč ne? Když mohla být epidemie ve fabrikách Toyoty, tak jinde snad být nemůže? Všude mají lidé určité zájmy.

 

Ale co hlavního se stalo? Čína si rychle a efektivně udělala pořádek ve svém vlastním státě. Čína rychle a efektivně vyřešila problémy ekonomického řízení. A co se tedy teď děje? Je vybičována všeobecná hysterie v celém světě. Všechny burzy se propadají, zatímco Čína je ostrůvkem klidu, i když s novými pravidly, která byla dříve nepřijatelná. Ale nyní jsou to jediná pravidla, na jejichž základě je možné výhledově plánovat jakoukoliv výrobu, jakýkoliv ekonomický proces. Takže z celého toho rozbouřeného moře je jen Čína tím územím klidu, o které když se opřete, můžete vést ekonomické procesy, jakékoliv výrobní procesy. A pokud to neuděláte, pokud se neukryjete pod čínský deštník, tak můžete v tom moři také utonout.

 

Takže se fakticky prostřednictvím koronaviru řeší další etapa formování centra koncentrace řízení z Číny na úrovni globálního významu místo Velké Británie a USA. Ve výsledku se do USA bude přesouvat reálná výroba, například vaty. A z USA se bude do Číny přesouvat řízení výrobních procesů nadnárodních společností, protože tam k tomu mají vytvořeny podmínky, zatímco USA, ten nejmocnější stát světa, velmoc, nemá dostatečnou zdrojovou stabilitu, aby se z jeho území dalo vést řízení nadnárodních společností. Takový krok udělali.

 

A dále všechno ve stejném směru. Je nutné si uvědomit, že se jedná o globální divadlo, globální divadlo. A hrají ho s něčím neznámým. Cožpak se Čína nemohla podělit o ty kmeny se všemi laboratořemi, které by s tím mohly začít pracovat? Mohla. Tak proč je nedává, proč to skrývá? Aby každý pracoval sám. Kdyby to všechno šlo příliš rychle… Jak to předvádějí v těch filmech, kde se dávají dohromady ohromné, tedy přesněji kde všechny státy začnou spolupracovat a nejlepší mozky okamžitě na tom začnou pracovat a ten úkol je pak rychle a efektivně vyřešen. V podstatě to tak je. V každém případě je to tak, protože je to ten stav, informační stav celé globální společnosti. A takové státy jako USA, Rusko, Francie, Velká Británie a Německo ve svých zdravotních ústavech mohou tento problém velmi rychle vyřešit. Ale pokud budou mít co dočinění s jakýmsi nejasným koronavirem: Jdi tam, nevím kam a přines to, nevím co. Pokud nebudou tápat, ale budou moci pracovat s konkrétním objektem, tak by ten úkol vyřešili rychle. Jenže to divadlo musí nějakou dobu vydržet.

 

Podle ohlášeného algoritmu už bylo dáno najevo, že to bude různým způsobem trvat až do léta, a že to skončí až v létě. A co s ohledem na ekonomické procesy? Ta krize prý není výhodná. Je výhodná. Opakuji, že to umožňuje snížit inflační tlak na ekonomiku. Ještě ten koronavirus ani nezačal a už ekonomové a analytici informovali, že minimálně o trilión dolarů světová ekonomika přijde. Sotva to začalo a už proběhla taková informace. A nyní? Apetit přichází s jídlem. Teď už říkají: „Ještě uvidíme, kolik triliónů se nám povede díky tomu odepsat.“

 

Takže to byla Čína a druhým státem, kde velmi řádí koronavirus, kde se šíří koronavirus je Írán, který je také plánovaným centrem koncentrace řízení. A tam zase koronavirus napomáhá tomu, aby se tam nastolila ideologická jednota ve vládnoucí elitě. Takže i tam se řeší příslušné úkoly, i když ne v takovém objemu jako s ohledem na Čínu, přesto i ve vztahu k Íránu se úkoly řeší. To je opět velice ve zkratce. O všech těch aspektech je možné mluvit dlouho. Tolik se toho vyhrnulo, tolik drobnějších faktů a tak dále, předpokladů.

Je vytvářen takový informační tlak, který lidi opravdu dohání k šílenství. Takže jen ve zkratce.

 

 

Další otázka byla neméně populární, jak o tom mimochodem vypovídá i hlasování na našem webu. 80 lidí hlasovalo pro a 69 proti. Přečtu otázku od Vladimira. 10. března tohoto roku Státní duma navrhla Putinovi, aby vládnul doživotně. Nic takového se nestalo. Putin nevyloučil svou účast ve volbách v roce 2024. Z mého pohledu se stalo následující, píše Vladimir. Poslanci se pokusili maximálně lidi odradit od hlasování pro změny a Putin využil vzniklou situaci

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář