Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Polsku jsou přesvědčeni, že Putin uvedl „falešný obraz událostí“ začátku druhé světové války

22. 12. 2019
V Polsku jsou přesvědčeni, že Putin uvedl „falešný obraz událostí“ začátku druhé světové války
08:56 12/22/2019 Zdroj: Ruská tisková agentura „TASS“
 
Reakce polského ministerstva zahraničních věcí
 
Polské ministerstvo zahraničních věcí se vyjádřilo k slovům ruského prezidenta Vladimíra Putina o druhé světové válce a obvinilo ruské orgány z překroucení událostí, které předcházeli vzniku 2.světové války. Prohlášení bylo zveřejněno v sobotu večer na oficiálních webových stránkách polského ministerstva.
 
"Se znepokojením a nedůvěrou jsme se seznámili s prohlášením představitelů ruské federace, včetně prezidenta Vladimíra Putina, ohledně vypuknutí a průběhu druhé světové války, které podává falešný obraz událostí," uvedl polský ministr zahraničí.
 
Polské oddělení ve svém prohlášení zdůraznilo, že ve 30. letech se Polsko snažilo navázat normální vztahy s Německem i SSSR. Podle Varšavy tyto dva státy jednaly společně na úkor Polské republiky.
 
„Slova prezidenta Ruské federace podkopávají společnou práci polských a ruských odborníků, jakož i úspěchy jeho předchůdců, Michaila Gorbačova a Borise Jelcina, kteří se navzdory obtížím pokusili najít cestu pravdy a usmíření v polsko-ruských vztazích,“ uvádí se v prohlášení. .
http://www.ng.ru/news/666519.html
 
Pozn.: Přeloženo volně...
Přišlo e-poštou
 
Poznámka redakce: V diskusi o pravdivosti dějinných událostí je přesvědčení málo. K vyvrácení údajů jedné strany je zapotřebí důkazů. Ty nám zatím bratři Poláci neposkytli. Snad příště. Uvidíme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář