Jdi na obsah Jdi na menu
 


USA vyhrožují České republice

26. 2. 2020

USA vyhrožují České republice

Autor: Radim Fiala | Publikováno: 26.2.2020 

 

To je neuvěřitelné. USA nám vyhrožují, že nesmíme zdanit nadnárodní korporace. Americký velvyslanec v ČR Stephen King zaslal členům rozpočtového výboru české Poslanecké sněmovny dopis, ve kterém označil zvažovanou digitální daň za diskriminační a pohrozil zavedením odvetných opatření. Takovéto vyhrožování a vměšování do vnitřních záležitostí považujeme za naprosto nepřípustné.

King v dopise českým poslancům označil sedmiprocentní sazbu za mimořádně vysokou, uvádí iHned.cz. „Navíc, jak jsem již sdělil předsedovi vlády panu Andreji Babišovi a dalším ministerským úředníkům, Spojené státy si ponechávají právo přijmout příslušná opatření na obranu našich inovačních firem, což by mohlo zahrnovat odvetná opatření,“ uvedl podle serveru King. Co je USA do toho, jakou daň u nás přijmeme?

Zavedení digitální daně plánuje kromě dalších států Česká republika a daň by mohla přinést pět miliard korun ročně. Digitální daň zavedly Francie, Itálie nebo Rakousko.

Hnutí SPD se domnívá, že firmy, které podnikají na našem území, by na našem území měly i danit. To platí i pro nadnárodní korporace a internetové giganty typu Facebook či Google. Nesmíme si v žádném případě nechat vyhrožovat od USA.

Ukazuje se, že USA nejsou naši spojenci, ale Spojené státy nás berou jako vazalský stát, který je jim dobrý, aby podporoval jejich vojenské invaze v zahraničí, odebíral jejich předražené a nekvalitní zbraňové systémy, odebíral jejich zboží a podporoval jejich studenou válku proti Rusku a Číně. To hnutí SPD jednoznačně odmítá. Musíme mít vlastní suverénní politiku a nesmíme si nechat od nikoho diktovat!

Euportal.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář