Jdi na obsah Jdi na menu
 


USA hledají záminky k napadení Iránu

17. 9. 2019

Michal Brand

 

Spojené státy obviňují Irán z útoku drony na saudsko-arabská ropná zařízení. Sice se k útoku přihlásili jemenští bojovníci proti saudsko-arabské koalici, která vede proti Jemenu genocidní válku s cílem za každou cenu instalovat zpět k moci v Jemenu nenáviděného a před lety vyhnaného diktátora.

Pozn.: Jemenský diktátor, „prezident“ Abdrabbuh Mansur Hadi byl nejprve donucen k jednání s „rebely“ a k akceptování nové, společné vlády. Pak byl ale nepřijatelný Hadi vyhozen dokonce i vlastní stranou. Do konfliktu se zapojila Suadská Arábie, která průběžně bombardovala různé oblasti v Jemenu. Za mlčení Západu, OSN i humanitárních organizací. Saudské bombardování Jemenu nenáviděnému „prezidentovi“ Hadimu na popularitě u obyvatel Jemenu nepřidalo a tak nakonec byl nucen rezignovat a uprchnout. V Saudské Arábii, kde se ukryl, si vše rozmyslel, zřejmě po nějaké domluvě od saudsko-arabských tyranů, a prohlásil se za platného prezidenta Jemenu. Tím jakoby legitimizoval zločinnou válku Saudské Arábie (a dalších zemí z další koalice ke všemu ochotných) proti Jemenu. Saudská Arábie se svými spojenci od té doby vede proti Jemenu zločinnou, genocidní válku. Saudská Arábie úmyslně a cíleně blokuje dodávky, léků i potravin do Jemenu, V důsledku genocidní politiky Saudské Arábie vládne v Jemenu hladomor (skutečný, ne ten vymyšlený jako v Severní Koreji) a řádí tam epidemie nemocí. Západ nijak neprotestuje. Humanitární organizace v zásadě mlčí, čímž dokazují, že nejsou humanitárními organizacemi, ale nátlakovými organizacemi, skrytými lobbistickými organizacemi k prosazování cílů určených mocenských strukturami západu a tajnými službami. Člověk v tísni, Human Rights Watch, Amnesty International – všichni mlčí. To kdyby třeba Rusko udělalo jen miliontinu, MILIONTINU ze zločinů Saudské Arábie v Jemenu, tak to by se tyto „humanitární‘ organizace mohly ukřičet. A Donald Trump, kdysi naděje na změnu dnešní soft-totality dnes již jen promarněná šance, Donald Trump Saudské Arábii ještě na to vraždění dodá zbraně za 300 miliard dolarů. (Ani kníža Schwarzenberg nijak nekritizuje Saudskou Arábii, kterou již dříve se svým známým „aristokraticky vznešeným“ připitomělým úsměvem označil za cenného spojence Západu.)

Foto z Jemenu: https://tinyurl.com/yemen-starvation

 

Před několika dny jemenští obránci v odvetě proti saudsko-arabské agresi zasáhli drony saudsko-arabská ropná zařízení a způsobili tak významný výpadek produkce ropy v Saudské Arábii. Spojené státy okamžitě označily za viníka Irán. V Jemenu už není co bombardovat, tak USA hledají nějaký jiný cíl. Irák už USA úspěšně zdevastovaly na generace dopředu, Libyi taktéž, v Afghánistánu toho sice nebylo moc ke zdevastování, ale USA tam i tak jen vraždily a ničily, co se dalo. (A teď Američané s ostudou hledají, jak utéct – a to tam nikdo proti-americkým silám nedodával zbraně, jako to činily USA, když se v Afghánistánu angažoval do pasti zatažený Sovětský Svaz; mimochodem, představte si, kdyby se Čína Rusko zachovaly stejně „morálně“ jako USA a dodávaly nejmodernější zbraně Talibanu a jiným proti-americkým skupinám v Afghánistánu s cílem oslabit svého konkurenta, tedy USA).

 

USA, jak je jejich zvykem, ihned mluvily o nezvratných důkazech. Po několika dnech USA ukázaly fotky hořících rafinérií v Saudské Arábii, které jsou běžně na netu, a prohlásily, že takový útok musel být masívní a že ho určitě udělal Irán a že určitě šlo nejméně o 19 raket a že to nemohli být jemenští bojovníci. A už tedy zbývá jen dodat, že USA okamžitě začnou Irán bombardovat.

Nejsmutnější na tom je, že to vůbec ještě někdo může brát vážně po všech amerických zesměšněních se s „nezvratnými důkazy“ - od iráckých zbraní hromadného ničení přes MH17 přes Skripala... Kam se člověk podívá, tam mají USA nezvratné důkazy, které ale buď nedokazují vůbec nic, nebo je USA „nemohou zveřejnit“, protože jsou (pokafkovsku) „tajné“.

Rémy Vlachos na idnes hned přispěchal s manipulativním titulkem „Na Saúdy dopadly desítky raket z Íránu, uvedly USA. Ukázaly fotky z družic.“

 

Všimněte si, že USA uvádí. Nikoli „tvrdí“ nebo „prohlašují“, ale „uvádí“ – tedy jakoby konstatují fakt. V článku se sice dočteme, že vlastně jde jen o bláboly různých osob z administrativy vlády USA (a deep state), ale titulek už evokuje, že jde vlastně o skutečnost. K tomu dovětek v titulku „Ukázaly fotky z družic“ – tedy čistá snaha implantovat dojem, že jde skutečně o uvedení fakt, navíc podložených a to přímo snímky z družic. Vlachos možná není tak úplně novinář, ale prostě agent nějaké „neznámé“ země a jejích tajných služeb. To přeci není možné, aby tak manipulativní titulek nevznikl jako úmysl s cílem podpořit propagandu třetího státu.

 

A jak ukazuje diskuse pod uvedeným článkem, většina čtenářů je úspěšně zmanipulována do pozice „ano, byl to nejspíš Irán“. Jen minimum lidí si všimne, že vlastně USA nepředložily jediný sebemenší důkaz a jen obviňují ve stylu „určitě to takhle bylo“, „jinak to být nemohlo“, „Irán“, „Irán“, „Irán“. A nejlepší je dovolávat se na „nejmenovaného činitele vlády USA“. Podle nejmenovaného činitele vlády USA je Země placatá a nelze vyvrátit, že by to někdo z vlády USA opravdu neřekl a že by nešlo o oficiální názor vlády USA – protože nejmenovaný činitel je také „nenalezitelný“ a „nezeptatelný“ činitel. Kdo není identifikován, nemůže být nalezen a dotázán. (No, to možná nebyl dobrý příklad, protože vzhledem k odtrženosti politiků od reálného života a vzhledem k jejich koncentraci veškerých duševních schopností na prospěchářství je dost dobře možné, že názor, že Země je placatá, zastává nejen většina americké vlády, ale třeba i většina členů Evropské komise a dalších enkláv „geniality“.)

Je to zase klasika – americká propaganda a americká vláda opět lžou. Hůř než kdy Rudé právo tisklo. A to už je ksakru co říct.

Chybí už jen nějaké obrázky náklaďáků nakreslené pastelkou a Colin Powell s ampulkou soli nebo vlastního spermatu nebo co to vlastně v OSN ukazoval. https://tinyurl.com/Powell-liar

 

Článek idnes: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/iran-saudska-arabie-utok-ropa-incident-trump-rezervy.A190916_092114_zahranicni_remy

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář