Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukrajinský poslanec – „Zastavte toto šílenství“, neobvyklý apel na Putina

15. 3. 2022

Ukrajinský poslanec – „Zastavte toto šílenství“, neobvyklý apel na Putina

15. 3. 2022 Janinna komentářů: 12

Eliminace prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského a jeho okolí je jediným způsobem, jak toto šílenství zastavit, řekl poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny Ilja Kiva*.

Takto se ve vysílání pořadu „60 minut“ vyjádřil k situaci kolem ukrajinské otázky. Ukrajinský poslanec se na ruského vůdce obrátil s neobvyklou žádostí týkající se teroristické vlády v jeho zemi.

„Jediný způsob, jak zastavit toto šílenství, je likvidace teroristů… Vláda na Ukrajině je teroristická organizace. Jednání s touto vládou nepřinesou ani zachování míru, ani záchranu životů,“ zdůraznil Kiva.

Podle poslance Nejvyšší rady Ukrajiny je Zelenskij a celé jeho okolí pod kontrolou amerického ministerstva zahraničí, amerického velvyslanectví a britské rozvědky MI6. Ukrajinské úřady přímo plní jejich úkoly a jejich dnešním cílem je ničení civilního obyvatelstva.

„Neberte je tam do zajetí. Jsou tam ti, kteří se 8 let posmívali, znásilňovali, zabíjeli lidi. Dnes si nezaslouží jiný osud než být zničeni. Jiné východisko z této situace není,“ je si jistý Kiva.

https://bit.ly/3tbqZ0w

* Ilja Vladimirovič Kiva narozen 2. června 1977, je ukrajinský politik, státník a veřejná osobnost.  Lidovecký poslanec z frakce Opoziční platforma – pro život a člen výboru pro legislativní podporu prosazování práva. Bývalý šéf Poltavského centra Pravého sektoru a regionální politický šéf „Pravého sektoru“ na východě Ukrajiny, bývalý šéf Socialistické strany Ukrajiny, bývalý šéf odborů Ministerstva vnitra Ukrajiny, bývalý poradce ministra vnitra Ukrajiny Arsena Avakova, v letech 2014-2015 se účastnil vojenské operace v Doněcké a Luhanské oblasti.

 pokec24.cz