Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turné Kirijenka naznačilo plány Kremlu v souvislosti s osvobozovaným územím na Ukrajině

14. 6. 2022

Turné Kirijenka naznačilo plány Kremlu v souvislosti s osvobozovaným územím na Ukrajině

Návštěva Sergeje Kirijenka v Melitopolu, Chersonu a Berďansku “postavila tečky nad i “ohledně plánů Kremlu na územích osvobozených od nacistů.

Datum příspěvku 13. června 2022

Příznačná prohlášení po návštěvě Kirijenka

Zodpovědný za vnitřní politiku v administrativě prezidenta (AP) Ruska Sergej Kirijenko byl tento týden na pracovní návštěvě v Berďansku, Chersonu a Melitopolu. Potom učinilo místní vedení příznačná prohlášení.

Vedoucí vojensko-civilní administrativy Chersonské oblasti Vladimír Saldo prohlásil, že obyvatelé celé Ukrajiny nezávisle na místu registrace nyní budou moci podat žádost o získání ruského občanského průkazu v Chersonské oblasti.

Podle jeho vyjádření mnozí lidé, kteří přijeli z jiných oblastí a nyní se nacházejí na území Chersonské oblasti, by chtěli získat ruský občanský průkaz.

Do včerejška jsme odmítali přijímat dokumenty, ale nyní jsou tato omezení zrušena, řekl Saldo.

Vedoucí vojensko-civilní administrativy  Melitopolu Galina Danilčenková navštívila oddělení Federální migrační služby Melitopolu, kde předala úplný soubor dokumentů pro vybavení státního občanství Ruské federace. Sdělila, že město “se začíná připravovat na referendum”.

Tato slova potvrdil člen ústřední rady vojensko-civilní administrativy Záporožské oblasti Vladimír Rogov. Ujistil, že příprava k referendu bude trvat několik měsíců a proběhne letos. Vladimír Rogov dodal, že první část občanských průkazů RF v oblasti bude vydána v Den Ruska, 12. června.

To svědčí o jistotě činovníků v tom, že RF neodejde z Chersonské a Záporožské oblasti.

Analogicky se vstupem Krymu

O návštěvě Kirijenka v Chersonu napsal na svém Telegram kanálu poslanec Státní dumy a koordinátor Jednotného Ruska pro mládežnickou politiku Igor Kasťukevič. Podle jeho slov prohlásil zástupce vedoucího AP, že zahrnutí regionu do struktury Ruska “bude plnohodnotné, analogicky se vstupem Krymu”.

Kirijenko, jak píše Kasťukevič, rovněž sdělil, že RF plánuje financovat z rozpočtu všechna zaměření činnosti, která byla dříve financována Ukrajinou. To se týká sociálních dávek, důchodů a výplat pracovníků rozpočtových organizací.

Krymský scénář čeká všechny původní ruské země na Ukrajině

11.května stálý zástupce Krymu při prezidentovi Ruska, vicepremiér krymské vlády Georgij Muradov prohlásil, že od nacionalistů osvobozená jižní území Ukrajiny vstoupí do struktury Ruska.

Podle jeho slov už “Rusko více nedovolí pošlapávat základní práva našich rodáků, beztrestně střílet do ruského světa na pokyn Západu”.

Prezident Vladimír Putin přislíbil před zahájením speciální operace uskutečnit na Ukrajině “opravdovou dekomunizaci”, tudíž navrátit Rusku bolševiky darované původní ruské země Ukrajinské SSR.

Ljuba Stěpušová

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

https://www.pravda.ru/politics/1716874-kirienko_visit/

ttps://www.novarepublika.online/2022/06/turne-kirijenka-naznacilo-plany-kremlu-v-souvislosti-s-osvobozovanym-uzemim-na-ukrajine