Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turkish Airlines přepravuje ze Somálska do Istanbulu migranty, kteří mají být nasazeni k invazi do Řecka

27. 4. 2020

Turkish Airlines přepravuje ze Somálska do Istanbulu migranty, kteří mají být nasazeni k invazi do Řecka

 

Turkish Airlines vozí ze Somálska ve velkém migranty. Většina leteckých společností světa kvůli pandemii COVID-19 přerušila své lety. Většinu linek zrušila i turecká letecká společnost. Řecký server pronews.gr upozornil, že linka TK 687 ze somálského Migadiša přes Džibutsko do Istanbulu je kupodivu v plném provozu. Let trvá 7 hodin a ihned po přistání jsou migranti ze Somálska převáženi na turecké pobřeží z něhož je blízko na řecké ostrovy.

 

Řecký server vyslovil podezření, že turecký prezident se plánu na námořní invazi migrantů na řecké ostrovy nevzdal ani po fiasku, kdy se mu většina z desítek tisíc migrantů svezených ke člunům rozprchla. Minulý týden migranti svezení tureckou policií odmítli nastoupit do člunů, které pro ně připravila turecká armáda k cestě na řecké ostrovy. Od pokusu přeplout do Řecka je odradil neslavný návrat průzkumného člunu, který zpět přitáhla turecká válečná loď poté, kdy člunu s migranty urazila motor hlídková loď řecké pobřežní stráže.

 

Podle nejnovějších zpráv řeckého serveru turecké úřady opět na pobřeží sváží migranty převáženě afghánské národnosti. V posledních dnech jejich počty posilují „čerstvé posily“ ze Somálska. Migranty ze Somálska považuje za nejnebezpečnějšího „trojského koně“ řecké ministerstvo obrany. Řada z nich totiž podle zpráv řecké rozvědky prodělala vojenský výcvik na turecké základně Džazíra v Somálsku. Tato největší zahraniční vojenská základna turecké armády s kapacitou 10 tisíc mužů oficiálně slouží k výcviku somálské armády. Řecké rozvědce se však podařilo získat a zveřejnit videozáznamy na nichž somálští vojáci cvičí za zpěvu tureckých protiřeckých rasistických písní.

 

Obávám se, že Erdogan pro Evropu chystá další dějství nekonečného vydíracího seriálu o zvyšování „migračního výpalného“. Frakce Identita a demokracie (ID), v níž působí i europoslanci za SPD v Evropském parlamentu při jednání o tureckém pokusu vojensky protlačit 100 tisíc migrantů do Řecka navrhovala okamžité zastavení výplaty migračního výpalného. Všech 9 miliard eur, které EU ročně vyplácí Turecku jsme navrhovali předat Řecku na posílení obrany vnější hranice EU. Probruselské frakce socialistů, lidovců, RENEW a zelených náš návrh odmítli.Řecko dostává od EU na tento účel jen 1/12 částky, kterou inkasuje na výpalném Turecko. I z peněz z migračního výpalného od EU Turecko financuje dovoz dalších migrantů ze Somálska, které chce poslat po moři na řecké ostrovy.

nwoo.org

 

 

Vydáno: 26.4.2020  v  18.09   Autor: MUDr. Ivan David, europoslanec SPD  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář