Jdi na obsah Jdi na menu
 


To jsme skutečně takoví zbabělci, že necháme Ukrajinu padnout?

5. 3. 2022

To jsme skutečně takoví zbabělci, že necháme Ukrajinu padnout?

Dalibor Dědek

majitel společnosti Jablotron

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Demonstrace na podporu Ukrajiny. Ilustrační foto.

13:41

Západ má nejen právo, ale i povinnost na Ukrajině zasáhnout, píše v komentáři majitel společnosti Jablotron Dalibor Dědek. On sám vypnul přístroje své firmy v Rusku a Bělorusku, poslal také vzkaz, aby se Rusové invazi postavili.

Článek

Dráždí mě myšlenka, že miliony Evropanů sedí v teple a koukají na snímky ruských vojenských kolon na Ukrajině. Možná si většina z nich, stejně jako já, říká, proč hrome nikdo nezasáhne? Kde jsou naše stíhačky? Ukrajina volá o pomoc a nežádá, aby NATO napadlo Rusko. Chce jen vyhnat agresora, který napadl jejich území.

Ano, Ukrajina není členským státem NATO, ale mají snad životy lidí v nečlenské zemi nižší hodnotu? Kam až hodláme Putinovi ustupovat? Cožpak opravdu nevidíme, že zkouší, co mu dovolíme?

Úmyslně zatím neposlal do boje elitní jednotky ani letectvo. Zaplavuje Ukrajinu armádou nezkušených, a ne zrovna dobře vybavených vojáků a sem tam se blýskne nějakou raketou. To vše jen proto, aby si za cenu nižších nákladů ověřil, že si skutečně může dovolit, co se mu zlíbí.

A úplně otevřeně říká evropským vůdcům, že to horší přijde.

Anketa

Dalibor Dědek se ptá:

Máme zůstat zbabělci a nechat Ukrajinu padnout?

37,7 %

Ne, měli bychom vojensky zasáhnout.

62,3 %

Celkem hlasovalo 27849 čtenářů.

Vím, bojíme se atomových zbraní. Ale jak mohou věřit lidé v Estonsku, Litvě, Polsku, Slovensku a dalších zemích, že v případě jejich napadení se už NATO bát nebudete? Kde je ve světě hranice mezi lidmi první a druhé kategorie?

Proč, když se nedokáže dohodnout všech 30 členských zemí, nezasáhne žádná z nich na vlastní pěst? Právo na to máme. Nechce se mi věřit, že státníci vyspělých demokratických zemí nechají ve 21. století zabíjet Ukrajince kvůli své zbabělosti a strachu.

Mrzí mě, když se z rozhlasu ozývá, že válce na Ukrajině zabránit nemůžeme, ale že můžeme pomoci uprchlíkům. Ano, je jim potřeba pomáhat, proč ale házet flintu do žita a říkat že válce nejde zabránit?

Že bychom se snad báli zavření plynovodů a ropovodů? Tak vypalme Putinovi rybník a zavřeme to sami. Věřím, že veřejnost je vysoce naladěná na pomoc Ukrajincům a že by si po nějakou dobu dokázala utáhnout opasek při spotřebě energií.

 https://www.seznamzpravy.cz/cz