Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tisíckrát opakované nesmysly o německém odsunu a o Rusech Ukrajiny ohlupují český národ - Dr. J. Jaroš Nickelli

23. 8. 2023

Tisíckrát opakované nesmysly o německém odsunu a o Rusech Ukrajiny ohlupují český národ

 

Jiří Jaroš Nickelli, ČSPB Moravská Třebová

 

Stalo se jakýmsi sociologickým pravidlem našich tzv. hlavních médií, donekonečna opakovat historické nesmysly o odsunu československých Němců, alias Sudetoněmců, stejně jako opakovat nesmysly z ruských dějin a ruského národopisu o etnogenezi a osídlení Velkorusů, Malorusů, zvaných Ukrajinci, a Bělorusů - což je rozdělení, které prozkoumaly takové kapacity slovanské vědy jako Pavel Josef Šafařík (dílo z roku 1843) nebo slovanský historik a archeolog profesor Lubor Niederle (dílo z roku 1909). A mohli bychom pokračovat dále profesory Wollmanem nebo Eisnerem, akademikem Poulíkem, archeology jako byli profesor Böhm, badateli jako profesor Josef Skutil a dalšími, což jistým  redaktorům nikdy nikdo nenalil do jejich ustaraných hlav ani norimberským trychtýřem, vynálezem to veskrze korektně německým.... Ale naše  hlavní média tato vědecká zjištění velkoryse zamlčí a stále budou opakovat goebbelsovské mantry o  "nebohých obyvatelích německého jazyka" šíleně vyhnaných zuřivými Čechy - na Poláky a Jugoslávce , kteří činili totéž, jste páni redaktoři zapomněli...stejně jako na Francouze, kteří z Alsaska a Lotrinska vyhnali okamžitě po frontě nejméně dvěstětisíc Němců. O tom se ovšem nepíše - jen o zločinných Češích se neustále opakují lživé mantry, vymyšlené již za okupace v Londýně předákem  čs. Němců Jakschem, zásadním nepřítelem  presidenta dr. Beneše. Jeho lež o tzv. pohořelickém masakru vyvrátila i kontrolní komise Britů, jež Jaksch iniciativně nakomandoval do ČSR. Zjistilo se, že se žádný masakr nekonal, že oběti byly oběti poválečné krize s pitnou vodou v Pohořelicích, tj oběti tyfové epidemie, stejně jako v zajateckém táboře v Rájci nad Svitavou,kde byly oběti nejen německé, ale především české. Dokumentují to i naši badatelé profesor Žampach a archivář Kordiovský, ve svých publikacích, což jaksi neustále uniká zapáleným redaktorům posedlým protičeskou mánií.

 

V tomto světle nepopiratelné historické pravy jaksi kulhá na obě nohy vyjádření pana Andrease Papadopulose v článku  "Andreas Papadopulos ťal do živého ( Seznam médium 10.7.2023).

Pan Papadopulos tam praví, že máme historickou zkušenost s násilným odsunem Němců po roce 1945, což samo o sobě - čili jak říkají Němci "an sich", -  je opět německy řečeno "Halbvielwahrheit" anobrž, jak svérázně říkala zesnulá poražená restituentka, madam Salmová , "ze čtvrtiny polopravda". Čtvrt pravdy je fakt, že proběhl násilný odsun československých Němců, ale nikoli po roce 45, nýbrž v roce 1945, a to se svolením premiéra Churchilla a ministra zahraničí Británie Edena. V roce 1945 se nejednalo o masové vyhánění Němců v  mnoha desítkách tisíců ani omylem, nýbrž o jednotlivé excesy,  Divoký odsun je dobře dokumentován a někteří iniciátoři byli odsouzeni a vykonali trest. Nelze pominout provokace a vraždění Čechů tzv. Wehrwolfem, teroristickou  nacistickou organizací Sudetoněmců, která iniciovala násilí na Češích v Ústní n.L., v Přerově a 8. srpna 1945  byl divoký odsun zaražen výnosem  ministerstva obrany. Následný legální odsun byl prováděn masově podle instrukcí  velmocí a byl v souladu s protokolem Postupimi. Celkem bylo odsunuto na dva miliony 800 tisíc československých Němců, provinilých podle dekretálního práva proti ČSR za zradu státu a za zločiny proti Čechoslovákům, nikdo za užívání německého jazyka! 

Na zařazení do odsunu dohlížely trojí komise: 

Trestně nalézací pro zločiny podle dekretu 16

Bezpečnostní, podle dekretů 5,12, ústavního dekretu 33, dekr. 100 a 108

Komise očistné, podle předpisů o provinění dle národní cti.

Komise měly pracovat do května 1947, což bylo splněno.

 

Němci, u kterých byla zjištěna loajalita k ČSR ( nepřihlášení k reichu, neúčast v nacisložkách, neúčast na teroru proti Čechoslovákům atd.), nabyli zpětně čs. občanství a měli garantován pobyt v republice.  Bylo jich asi 220 tisíc, počítaje v to i asi 4000 Němek z odsunu v Pohořelicích, takže konečné číslo odsunutých přes Pohořelice nebylo 20 tisíc, nýbrž 16 tisíc.

 

Tak to bylo s odsunem, a toto vše se naši občané  NIKDY nedovědí z různých článků na serverech, jako Echo.24 nebo Seznam médium nebo Forum pana Šafra etc. Soustavné ohlupování občanstva z těchto serverů což se týká i tzv. restitucí ( například Šafrovo Forum o Liechtensteinech s přímo skandální lží o tzv. rasovém principu před "právem"...) 

 

Dekrety nepropagovaly "rasový princip" nesoudily dle německého jazyka, ale  ale posuzovaly zradu ČSR a případné zločiny proti lidskosti, válečné zločiny (řádění Freikorpsu a Ordnerů atd.) a kolaboraci s okupanty, což vše jednotlivé dekrety, jak byly výše uvedeny, zohledňovaly bez ohledu na jazyk a národnost. Dekrety posuzovaly provinění nejen Němců a Maďarů, ale i kolaborantů, zrádců a osob se svatováclavskou orlicí bez ohledu na národnost!  Měřily všem stejně - a právě tuto skutečnost obhájci Sudetoněmců lživě a systematicky zamlčují před národem, který na éru dekretů a osvobození od nacismu masově téměř zapomněl! Souvisí to i s vymíráním svědků, postižených osob nacismem a s vymíráním pozůstalých po obětech nacismu. pak se do hlav mladších generací snadno nalévají lži a výmysly o sudeťácích, dnešních landsmanech, o restituentech, a o jakési "sudetoněmecké nevině na nacismu" přičemž opak je pravdou!  

 

Tyto lži a výmysly pánů jako je Posselt, Herman, Pithart, Podivínský atd., abych uvedl příklady z rozsáhlé řady obhájců sudetismu, pak vytvářejí mediální paobraz v hlavách mladších generací a denodenní propaganda jim zůstává vtisknuta v jejich myslích, což s jásotem přijímají i mnozí političtí předáci u nás, včetně pana presidenta děkujicího nehorázně panu Posseltovi, sudetskému praporečníku, za blíže neurčené smiřování s Čechy.

Toto vše je těžká urážka nás pozůstalých po obětech nacismu a bojovnících proti nacismu a fašismu! A tuto urážku si nemůžeme nechat líbit - a proto rozkrýváme nesmysly a nepravdy o sudetismu a jeho podstatě.

 

Proto je nutno alespoň občas reagovat na opakující se nesmysly, jaké právě prezentoval pan Papadopulos v citovaném článku na serveru Seznam medium, o tom, že byli vyhánění občané německy mluvící na území nepřítele, i když  mnohdy nepřáteli nebyli!  Slovo "mnohdy"je lží, a výraz o občanech "mluvících německým jazykem" je lží rovněž. Například naši židovští spoluobčané masově hovořili německy a ti byli rovněž vražděni za podílu Sudetoněmců, stejně jako Češi a Romové! A co se týče dotazu na odsun Rusů na Ukrajině? Pak jde rovněž o nesmysl! 

Rusové jsou  nejen na východní Ukrajině již po staletí usídleni,  a dokazují to i národopisné mapy slovanských badatelů,  profesorů  Šafaříka a Niederla! 

Jen studovat před nesmyslným psaním - což je ovšem pouze zbožné přání u předem podjatých novinářů... Jediná pravda v tvrzení pana Papadopulose se je fakt, že tito Rusové - pronásledovaní nejméně od roku 2008 persekucí, přecházející v údajnou genocidu (zde se odvolávám na videa a zprávy francouzských a amerických zpravodajců jako byla např. André-Laurie Bonnel, či inspektor Scott Ritter,  nebo  britští zpravodajové z území Doněcka atd.) chtěli na centrální vládě pouze svá práva dle Listiny práv - svobodu žít ruským způsobem života, vyučovat své děti ruštině a dějinám ruské země. A to jim všem nová Ukrajina svými drakonickými zákony odepřela a postavila je do kategorie vyvolávající dojem jakýchsi podlidí - Untermenschů. To vše je nutno odmítnout a respektovat lidská práva, která Západ sám tak vehementně u jiných propaguje a obhajuje. Tak vidíme my pozůstalí po obětech nacismu soudobé psaní o československých Němcích na jedné straně,a o Rusech na Ukrajině na straně druhé. Je to náš pohled a náš názor, a na základě historické paměti nám jej nikdo vyvrátit nemůže. Souhlasu netřeba.