Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ti, co rozhodují v USA, si myslí, že válka proti Rusku a Číně je možná

30. 10. 2022

Ti, co rozhodují v USA, si myslí, že válka proti Rusku a Číně je možná

 

Vojensko-průmyslový komplex, neoconi a části americké politiky chtějí rozbití Ruska a v případě potřeby třetí světovou válku s jadernými zbraněmi proti Rusku a Číně zároveň, píše se v článku na německém webu PiNews.

Ilustrační foto

30. října 2022 - 04:20

 

Na mír ani nepomyslí. Pokud tomu nevěříte, prolistujte si následující známé americké časopisy  a všimněte si data.

 

The Atlanic : Decolonize Russia , 27. května 2022:

Ale hlavní hrozba pro mezinárodní bezpečnost pochází z Ruska, přesněji z ruského imperialismu... Rusko rozpoutalo největší válku, jakou svět viděl za desítky let, a to vše ve službách impéria. Aby se vyhnul riziku dalších válek a nesmyslného krveprolití, musí Kreml opustit jakoukoli říši. Ruský projekt dekolonizace musí konečně skončit.

 

The Washington Post : Skeptici se mýlí: USA mohou čelit Číně i Rusku 4. srpna 2022:

Navzdory velké skepsi americké veřejnosti vůči zahraniční intervenci se zdá, že vůdci obou stran chápou, že Spojené státy mají povinnost a zájem převzít aktivní vůdčí roli při oslovování amerických protivníků v Evropě a Asii.

 

19FortyFive : Mohla by americká armáda bojovat s Ruskem a Čínou současně? 8. srpna 2022:

USA měly ten luxus vybudovat armádu, která může bojovat jak v Asii, tak v Evropě, a ne obecně se stejnými zbraněmi. Nepochybně existuje určité překrývání ve vzdušné síle a logistických zdrojích, ale nesmírná bojeschopnost amerických sil by nebyla nepřiměřeně namáhána potřebou vést válku na obou válečných scénách, protože tato dvě místa mají odlišné požadavky. I kdyby válka na Ukrajině přerostla v přímý konflikt mezi NATO a Ruskem, je pravděpodobné, že by se do bojů zapojily ozbrojené síly evropských států, přičemž důležitou podpůrnou roli by hrály Spojené státy. Ve zkratce, Spojené státy mohou bojovat s Ruskem a Čínou současně... na chvíli a s pomocí několika přátel.

 

The New Yorker : Co když už vedeme třetí světovou válku s Ruskem? 29. září 2022:

O víkendu Bidenův poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan slíbil „katastrofickou“ reakci, pokud by Putin použil jaderné zbraně na Ukrajině. Americké armády nepochybně vypracovaly mnoho vážných možností, které by měly Spojené státy v takovém scénáři zvážit, včetně toho, že půjdou přímo do války po boku Ukrajiny – což je samotný scénář třetí světové války, kterému se Biden tak snažil vyhnout.

 

Bloomberg : Mohou se USA postavit Číně, Íránu a Rusku najednou? 16. října 2022:

Představte si scénář, kdy za rok, dva nebo tři roky bude svět od Evropy po Tichomoří otřesen válka. Ta představa není tak absurdní, jak si možná myslíte. USA nečelily takovým vyhlídkám na krátkodobou vojenskou konfrontaci v mnoha divadlech po celá desetiletí.

 

Foreign Affairs : Mohla by Amerika vyhrát novou světovou válku? 27. října 2022:

Jedním z důvodů, proč by tento druh války byl tak děsivý, by bylo, že by se odehrávala ve stínu čínského, ruského a amerického jaderného arzenálu. Tyto tři mocnosti by si musely navzájem stanovit limity, aby se vyhnuly použití zbraní hromadného ničení, např... při útocích na americké a spojenecké území. Tyto červené čáry by pravděpodobně omezily vojenské operace každého státu. I když by válka mohla trvat déle, pravděpodobně by způsobila menší škody. Přítomnost jaderných arzenálů by však také výrazně zvýšila riziko eskalace. Nelze vyloučit, že tato válka bude jaderná a to od prvních jaderných útoků od roku 1945.

 

P.C.Roberts: Armagedon je blíž, než si myslíte

 

Dojem není klamný. Vítězná třetí světová válka – v případě nutnosti jaderná – proti Rusku a Číně zároveň je v těchto kruzích považována za možnou a zvládnutelnou. Němci se mohou a měli by se k bombardování připojit.

 

Odkazy na články

 

(rp,prvnizpravy.cz,pinews,foto:arch.)