Jdi na obsah Jdi na menu
 


The Trumpet - Rusko je připraveno vést obrovskou vojenskou alianci

11. 3. 2021

The Trumpet - Rusko je připraveno vést obrovskou vojenskou alianci

11. 3. 2021 Janinna  

Rostoucí intenzita a široké geografické pokrytí cvičení ozbrojených sil Ruské federace svědčí o přípravě Moskvy na vytvoření nového vojensko-politického bloku pod jejím vedením.

Informuje americké vydání The Trumpet, převyprávění publikace poskytuje «ПолитРоссия»

Autor článku Rufaro Maniepa uvádí, že období oslabení Ruské federace, které následovalo po rozpadu SSSR, je minulostí.  Připomíná, že letos provedou ozbrojené síly RF devět cvičení společně s armádami jiných států a drtivá většina těchto operací proběhne v Asii.

Zdá se, že rok 2021 bude rokem, kdy Rusko ještě více upevní svou vedoucí roli vznikajícího asijského vojenského spojenectví,“ uvedl analytik společnosti The Trumpet.

Podle Maniepa se Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO) již stala vojenským lídrem v post-sovětském prostoru; během společných manévrů se členské státy CSTO připravují na skutečné bojové akce srovnatelné se silou nepřítele.

Rusku se daří přilákat k vojensko-technické spolupráci takové různé státy jako Írán, Indie, Pákistán a Čína, poznamenává americký expert. To mohou být obrysy budoucí aliance neuvěřitelné velikosti a síly, shrnuje autor The Trumpet.

 Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář