Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajná armáda - Páchají vládou USA najatí žoldáci po celém světě válečné zločiny?

31. 5. 2021

Tajná armáda - Páchají vládou USA najatí žoldáci po celém světě válečné zločiny?

Proč se o tom americká veřejnost dozvídá právě teď? Cílem státního terorismu už nejsou pouze cizí země, ale stále častěji vlastní občané

31. 5. 2021

 

Viktorie Nikiforová komentuje skandální článek v Newsweeku, který odhaluje nevybíravé praktiky americký žoldáků tajně najatých a podporovaných rodící se fašistickou diktaturou v USA.

 

Nedávno zveřejněné vyšetřování amerického časopisu Newsweek, které odhaluje skutečný rozsah tajných operací americké armády, vyvolalo u veřejnosti smíšené reakce.

 

Ruští odborníci poznamenávají, že americká tajná armáda, čítající dnes asi 60 tisíc bojovníků neviditelné fronty, je ve skutečnosti konglomerát soukromých žoldnéřů. Jedná se o řadu firem, společností, skupin a jednotlivců s desítkami falešných pasů pracujících na smlouvu pro ministerstvo obrany. Ani Kongres, ani Senát, ani americký soudní systém o nich nemá jasnou představu. Ať udělají cokoli, státní orgány, které je sponzorují, od toho dají ruce pryč.

 

Profil amerického vojáka

 

Číňané upozornili na ohromné pokrytectví Američanů. Zatímco politici Spojených států světu nepřetržitě přednášejí o mravech a morálce, americká tajná armáda otevřeně ignoruje Ženevskou konvenci a všechna pravidla civilizované vojenské činnosti. „Není to snad porušení světového veřejného pořádku? Nejde o porušování lidských práv? Na čem je založena takzvaná čestnost a spravedlivost, kterou USA tak propagují?“ píše pobouřeně uživatel Weibo.

 

Nejzajímavější byla reakce americké veřejnosti. Informace získané Newsweekem se výrazně liší od pozitivního obrazu amerického vojáka, který přináší hodnoty demokracie národům světa. Podle získaných údajů autora článku v Newsweeku tvoří velkou část tajných žoldáků Pentagonu bývalí členové speciálních jednotek. Jakou činností, o níž se nesmí mluvit, se zabývají? Brutálním zabíjením civilistů, mučením, únosy lidí, sabotážemi a teroristickými útoky – úplný seznam válečných zločinů.

 

„Ve srovnání s tím jsou Rusko a Čína jen skupinka amatérů, ale Pentagon a CIA na ně všechno svalují, jen aby odvrátili pozornost od amerických tajných služeb,“ říká jeden z komentářů pod článkem. „Newsweek musí přestat strkat nos do státního tajemství,“ oponuje mu jiný. A mnoho Američanů si klade otázku: jak se takový článek – „žurnalistika na hraně vlastizrady“ – mohl objevit v populární publikaci?

 

Otevřený terorismus USA

 

Otázka je to ovšem zajímavá. Na jedné straně fakt, že Američané organizují vojenské puče, teroristické útoky a sabotáže po celém světě, nebyl nikdy nijak zvlášť zakrýván. O amerických kybernetických vojenských jednotkách a jejich informačních psychologických útocích ve stylu „Jsem dcerou důstojníka, není všechno tak jednoznačné,“ psal už britský The Guardian před deseti lety. Historii „neviditelných“ amerických speciálních sil v Africe úspěšně zmapoval Politico.

 

Laureát Nobelovy ceny za mír Barack Obama od začátku svého prezidentství pravidelně objednával rozsáhlé kybernetické útoky na kritickou infrastrukturu po celém světě.

 

Nejznámější digitální sabotáží Američanů bylo vytvoření počítačového viru Stuxnet v gesci zpravodajské služby USA a Izraele. Virus nejenže zastavil íránské jaderné centrifugy, čímž vytvořil smrtelnou hrozbu pro lidi a přírodu, ale následně se rozšířil po celém světě.

 

Íránský generál Kásim Sulejmání byl loni zavražděn americkou armádou v Bagdádu – demonstrativně, brutálně a před očima celého světa. Pokud by jakýkoli jiný stát udělal totéž, Američané by jej okamžitě obvinili z mezinárodního terorismu. A mnohdy jim k tomu stačí mnohem menší „prohřešek“ proti mezinárodnímu právu, jako tomu bylo v případě zadržení letadla v Bělorusku s opozičním teroristou na palubě.

 

Zveřejněná tajemství

 

Na druhé straně je článek v Newsweeku plný konkrétních podrobností o tom, jak přesně žoldáci provádějí svoji zločinnou činnost. Na příkladech zpravodajských důstojníků, včetně osob zatčených v Rusku a Číně, autor článku vypovídá o novinkách ve vývoji v oblasti technologií, tajného šifrování, padělání dokumentů a falšování biometrických údajů. Jednoduše vyzrazuje všechny jemnosti tajného řemesla.

 

Důvodem zveřejnění je pravděpodobně fakt – a je to v článku jasně naznačeno – že dnes tato tajná armáda nepůsobí pouze v zahraničí, ale také v samotných USA. Přičemž jejím cílem se stávají američtí občané. V tom především spočívá senzačnost celého vyšetřování. Není diktováno ani tak starostí o cizince, kteří jsou kdesi zabíjeni americkou armádou jako na běžícím pásu, ale spíše strachem o vlastní život.

 

Novinář William Arkin popisuje aktivity zaměstnance jedné ze soukromých vojenských firem v Marylandu: Masově dodává falešné identifikační průkazy, řidičské průkazy a finanční výkazy, falšuje kreditní historie – zkrátka spřádá legendy pro tajnou armádu. Do tohoto zcela ilegálního procesu jsou zapojeni úplně všichni: ministerstvo zahraničí, banky, vlády států, pojišťovny, ministerstvo obrany.

 

Arkin uvádí, že držitelé falešných průkazů totožnosti pracují rovněž ve Spojených státech a vyšetřují aktivity amerických občanů. Komentátoři kladou logickou otázku: „Můžeme si být jisti, že Bidenova vláda nezneužije tajnou armádu proti svým politickým oponentům – „ extremistům “a „bílým nacionalistům“?

 

Vraždění nepohodlných

 

Poslední dobou se u Američanů nakupilo mnoho otázek na vládu. Počet vražd v zemi roste rekordním tempem. Většina z nich zůstává nevyšetřená. Umírají nejen obyčejní občané, ale také novináři, političtí aktivisté či vědci.

 

Loni v létě byl v Milwaukee zastřelen Bernie Tramell – politický aktivista a černošský stoupenec Trumpa. Jeho vrahové pochopitelně nikdy nebyli dopadeni. O měsíc později zabil jiného Trumpova příznivce příslušník Antify na shromáždění v Portlandu. Ashli Babbittová, která rovněž hlasovala pro Trumpa, byla 6. ledna zastřelena policistou na Kapitolu. Následujícího dne spáchal další Trumpův příznivec Christopher Stanton z Georgie z neznámých důvodů sebevraždu. Zároveň se bez zjevného důvodu zastřelil policista Howard Liebengood, který střežil Kapitol.

 

Začátkem června loňského roku se oběsila devětatřicetiletá novinářka Jess Watersová. O týden později byl zastřelen hlavní vojenský analytik CIA dvaapadesátiletý Anthony Chinella.

 

V roce 2018 zničehonic spáchal v USA sebevraždu světově proslulý fyzik, stanfordský profesor, inovátor a multimilionář Zhen Zhu Chen. O rok a půl později byl v Pittsburghu zastřelen slavný virolog Bin Liu. Na vrcholu pandemie pracoval v popředí vědy a studoval mechanismus koronaviru. Jeho vrah kamsi zmizel, možná také spáchal sebevraždu. Veřejnosti byla rychle podvržena verze, že Bin Liu byl zabit žárlivým milencem. Co na to říct? Číňané jsou asi prostě takoví.

Fašistická diktatura

 

Pokud by se těmito zločiny zabývali vyšetřovatelé, pokud by přitahovaly novináře a pokud by to vzrušovalo veřejnost, pak by vše mohlo být přičítáno rozjitřené situaci a přílišnému množství zbraní v rukou amerických obyvatel. Jenomže tato krvavá zúčtování se odehrávají pravidelně a jsou obklopena skutečně děsivým mlčením.

 

Podle všeho půjde o rozsáhlé represe, přičemž obligátní „sebevraždy“ představují likvidační opatření důsledně pokrývaná operacemi příslušníků tajné armády.

 

A to raději ani nemluvit o velkolepých teroristických útocích, jako v případě 11. září, nebo o masových střelbách. Na ně mají Američané také řadu otázek. Mnoho lidí se například domnívá, že autoři známých hromadných poprav střelnými zbraněmi jsou ve skutečnosti profesionální vojenští zabijáci. Po teroristickém útoku jsou bleskově odvezeni z místa činu a je jim změněna totožnost. Arkinův článek dává představu o skutečně široké škále možností, jak jsou ze strany tajných služeb spřádány falešné legendy.

 

Ovšem zabývat se podobnými otázkami je podobno rozsudku smrti. Jeden z hlavních kritiků oficiální verze o 11. září, novinář Michael Rupert, spáchal v roce 2014 - jak jinak - sebevraždu. O dva roky později se za obdobně podivných okolností zabil i další kritik režimu, novinář Victor Thorn.

 

Jak směšně potom vyznívá tvrzení amerického ministerstva pro vnitřní bezpečnost (DHS), že hlavní teroristickou hrozbou pro zemi jsou „bílí nacionalističtí extremisté“. Jinak řečeno, americká kontrarozvědka prohlásila prakticky všechny bílé muže v USA za své úhlavní nepřátele.

 

Těžko nesouhlasit s komentátorem na webových stránkách Newsweeku: „Naše vláda je pro naše lidi nebezpečnější než všechny cizí země dohromady.“ Jeho myšlenku rozvinul další americký čtenář, který se vyjádřil možná příliš drsně, ale o to víc přesvědčivě:

 

„USA jsou fašistická diktatura řízená kartelem několika rodinných klanů. Obrovské tajné armády, komplexní systém kontroly a dohledu - absolutně všechno jako v totalitních státech minulosti“.

protiproud

https://www.protiproud.cz/politika/5833-tajna-armada-pachaji-vladou-usa-najati-zoldaci-po-celem-svete-valecne-zlociny-proc-se-o-tom-americka-verejnost-dozvida-prave-ted-cilem-statniho-terorismu-uz-nejsou-pouze-cizi-zeme-ale-stale-casteji-vlastni-obcane.htm

Zdroj.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář