Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strategie „Anakonda“ byla zahájena - Rusko a Čína by měly být „uškrceny“

23. 10. 2021

Strategie „Anakonda“ byla zahájena - Rusko a Čína by měly být „uškrceny“

Ruský politolog Jevgenij Satanovskij je přesvědčen, že NATO zavádí strategii Anakonda, která umožní západním zemím „uškrtit“ Rusko i Čínu.

Ilustrační foto

23. října 2021 - 10:30

 

„Podle nové strategie NATO představují Rusko a Čína stejnou hrozbu. Proto proti nim musí být uplatněna stejná strategie. Odborníci tomu říkají strategie Anakonda,“ řekl Jevgenij Satanovski na Vesti.FM.

 

Podle této strategie by NATO mělo „uškrtit“ Rusko a Čínu prostřednictvím různých bloků, struktur a dalších aliancí, odhaduje analytik. Součástí tohoto plánu je třístranný obranný blok AUKUS tvořený Austrálií, Spojeným královstvím a Spojenými státy. Tato strategie zahrnuje i přijetí Ukrajiny do Severoatlantické aliance a také vyostření situace v této zemi.

 

 

Expert tvrdí, že NATO se nyní aktivně připravuje na možný začátek jaderné války. Západ se navíc připravuje reagovat na „ránu Ruska“, které se obává.

 

„Na Ukrajině se konalo cvičení „Steadfast Noon“. Byl zpracován scénář jaderné války na jižních a východních hranicích evropských členů Aliance. Podrobnosti manévru byly vysoce důvěrné. Cvičení se ůčastnily desítky letadel,“ řekl ruský politolog.

 

Vedení NATO se kromě přípravy na jadernou válku připravuje také na konvenční válku proti Rusku. Klíčovou roli zde bude hrát Ukrajina. Jak politolog poznamenal, Adolfu Hitlerovi trvalo v minulém století šest let k tomu, aby na území bývalého východního Německa vychoval generaci mladých lidí připravených k boji. Od Euromajdanu na Ukrajině uplynulo sedm let…

 

„Na Ukrajině vyrostla generace, která je připravena bojovat. A to, že je ekonomika na Ukrajině velmi špatná, nic neznamená. Ekonomika je špatná, ale lidé jsou dobří, zejména bandité, kteří jsou v každém městě," řekl Jevgenij Satanovskij.

 

Evropa zvažuje vytvoření vojenské výcvikové mise na Ukrajině

 

Politolog si všiml, že ukrajinská armáda se za posledních sedm let hodně rozvinula. To platí zejména pro ukrajinské síly protivzdušné obrany.

„Ukrajina je odrazovým můstkem. Je to přímořský stát s přístupem k Černému moři - oblast rivality mezi NATO a Ruskou federací," vysvětlil analytik.

 

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)