Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stoltenberg: Čína se nám přibližuje, NATO musí obsadit Pacifik!

14. 11. 2019

Stoltenberg: Čína se nám přibližuje, NATO musí obsadit Pacifik!

 

Tak nějak by se dalo parafrázovat prohlášení šéfa NATO Jense Stoltenberga při návštěvě Austrálie, kdy mluvil o „nezbytnosti“ použití vojenských sil v asijsko-tichomořském regionu k odporu proti „vzestupu Číny“.

Jens Stoltenberg, šéf NATO
14. listopadu 2019 - 03:20

 

Stoltenberg znovu zopakoval: „Nejde o to, aby se NATO dostalo do Pacifiku, ale o reakci na skutečnost, že Čína se k nám přibližuje a přibližuje.“

Podle čeho tak uvažuje šéf „mrtvého mozku“ , jak NATO charakterizoval Emmanuel Macron NATO,  Jens Stolteberge? Ohrožují nás nějaké čínské válečné lodě, jezdí nahoru a dolů podle pobřeží Evropy? Postavila Čína na americké hranice rakety? Postavila Čína po celé Evropě a Severní Americe nespočet vojenských základen? ptá se von Freeman na blogu Schall und Rauch a pokračuje.
 
Ve zdůvodnění pro expanzi v Tichomoří  uvedl Stoltenberg, že „Čína výrazně investuje do kritické infrastruktury v Evropě, její přítomnosti v Arktidě a rostoucí přítomnosti v Africe a kyberprostoru.“
 
To je proto, že Čína legitimně investuje v Evropě a Africe, financuje a realizuje projekty v oblasti civilní infrastruktury, Čína tedy podle Stoltenberga  představuje hrozbu a NATO musí reagovat vojenskými prostředky.

Naopak západní bankrotující státy jsou rády, že Čína přišla a investovala do infrastruktury, a africké země stejně tak  považují Čínu za dobrého strategického partnera, po staletí kolonizace a vykořisťování Amerikou a Evropou.

Čína zachránila tureckou líru, měnu člena NATO Turecka. Proč? Protože Washington trestá Turecko sankcemi !!!

Čína je Bruselem kriminalizována a je vykreslována jako nepřítel, protože se šíří ekonomicky a nerozmisťuje armádu, jako to Západ dělá s investicemi.
 

NATO nikdy nebylo jen „obranným společenstvím“, ale od počátku evropskou maskou americké agrese. Od svého založení v roce 1949 se NATO používá proti Sovětskému svazu, a když tento „nepřítel“ zmizel v roce 1989, proti zbytku světa.

Pokud by jediným cílem NATO bylo bránit Evropu, muselo by se rozpustit v roce 1991 po skončení studené války. Místo toho se natáhla na východ proti všem slibům a dohodám, zdvojnásobila počet členů a chce se zvětšovat a zvětšovat jako nenasytné monstrum.

Neustále se vytvářejí umělé obrazy nepřátel s cílem získat ještě více peněz na vyzbrojování, protože zlé Rusko ohrožuje nás a nyní i Čína. Stoltenberg pouze dodržuje Trumpovu agresivní politiku proti Pekingu, což je globální hrozba.
 
Trumpův režim se snaží zničit čínský ekonomický rozvoj potrestáním země obchodními tarify podporovanými zaťatou pěstí militarismu.

Tvrzení, že se NATO musí rozšířit do Asie a do Tichého oceánu, protože Čína se k nám přiblížila, je stejně absurdní a lži jako tvrzení, že Rusko se přiblížilo k západní Evropě a představuje hrozbu. Na ruské hranici stojí vojáci, tanky a stíhací letouny NATO.

Agresivní přístup NATO a USA v konečném důsledku vede ke střetu s oběma jadernými mocnostmi, Ruskem a Čínou. Otázkou není, zda se to stane, ale KDY? končí blog von Freeman.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář