Jdi na obsah Jdi na menu
 


Starosta Prahy 6 patrně porušil mezinárodní smlouvu...

2. 9. 2019

Ne každému se to podaří. A není to rozhodně pochvala, píše na svém Facebooku advokátka Jana Zwyrtek Hamplová.

Jana Zwyrtek Hamplová, advokátka

2. září 2019 - 03:20

 

V základní vztahové smlouvě mezi ČR a Ruskou federací, kterou uzavřel - POZOR! - Václav Havel a Boris Jelcin v roce 1993 je v čl. 21 ujednáno, že každá Smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim.

 

Co dodat... Více než hodnota jednoho ega starosty jedné části Prahy je nepochybně pověst naší země na mezinárodním poli. Zkrátka jsou hodnoty, kterým musí ustoupit evidentně politická i lidská nedospělost - v době uzavření oné mezinárodní smlouvy měl dotyčný devět let. Co tedy s tím jedním velmi ambiciózním mužem? Být ním, položím funkci. Takové mezinárodní faux pas totiž aby pohledal.

 

Doplnění:

Nebojuji za Koněva. Nepamatuji a historickým výkladům lze či nelze věřit. Hájím zdravý rozum, protože se vyrábí konflikty tam, kde by už dávno neměly být. Zveme sem sudetské Němce, a zpochybňujeme roli Ruska na osvobození Evropy od Hitlera. Obojí je z mého pohledu špatně. Podobná hodnocení měl otevřít Václav Havel po listopadu, pokud otevřena být vůbec měla. Ani on to neudělal. Moc dobře věděl, že podobné zpětné diskuze nemohou mít vítězů.

 

Po dění v Praze jsem šťastná, že v našem městském parku (Mohelnice-poz.redakce) máme pomník pouze upáleného děkana Lautnera. Čarodějnické procesy snad nikdo po těch letech přehodnocovat nebude..., komentuje Jana Zwyrtek Hamplová.

 

„Nesouhlasím s přemalováním tanku narůžovo ani s tímto hanebným počinem. Jsou to laciná, hulvátská gesta. Ať už byl maršál Koněv jakéhokoli charakteru(a netřeba si o něm dělat žádné iluze) - tisíce obyčejných ruských vojáků padlo za osvobození naší vlasti. Tenhle fakt přece nejde zpochybňovat. A takhle vypadá náš vděk!”, reagoval herec Jaroslav Sypal.

 

„Lépe bych to nenapsala. A tímto citátem končím na svém profilu téma pomníku, kterým se chtěl někdo zviditelnit," dodává k tématu Jana Zwyrtek Hamplová .

 

Jana Hamplová, též Jana Zwyrtek Hamplová je česká advokátka a politička, počátkem 21. století byla poslankyní Poslanecké sněmovny za ČSSD.

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:fb)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář