Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sestřelené americké letadlo - Kdo v něm vlastně zahynul?

30. 1. 2020

Sestřelené americké letadlo - Kdo v něm vlastně zahynul?

Ukázková výroba fake news. Má s tím souvislost šíření viru z Číny? Vše zatím jen spekulace. Biologická válka se nevyhlašuje. Poznáme to brzy

29. 1. 2020

 

Václav Danda objasňuje jednu ze lží hlavních médií a ptá se, zda všechno nesouvisí se vším - v tomto případě také se záhadným virem, jenž nyní vzrušuje mediální svět natolik, že v jeho stínu vše ostatní v okamžiku zmizelo

 

V Afghánistánu se 27. ledna zřítilo letadlo Ariana Afghan Airlines a na palubě zahynulo všech 83 cestujících.

 

Tato zpráva obletěla svět díky presstitutům z Associated Press (AP) a Reuters. Zprávu okamžitě převzala všechna naše hlavní dezinformační média jako ČTK, Novinky, Seznam a další média hlavního proudu. K převzatému článku připojily i fotografii boeingu afghánských aerolinií. Podle těchto zdrojů letělo havarované letadlo Ariana Afghan Airlines z Herátu do indického hlavního města Dillí.

Mediální divadlo

 

Za několik hodin se na "štvavých proruských webech" ale začaly objevovat "fake news" o tom, že afghánské aerolinie navzdory zprávám západních agentur havárii svého letounu popírají. Mluvčí hnutí Tálibán poté uvedl, že v Ghazní jižně od Kábulu bylo povstalci sestřeleno americké vojenské letadlo, v němž letěli vysocí důstojníci CIA. „Seriózní média“ se na chvíli odmlčela, a pak i ona přiznala havárii amerického vojenského letounu. Původní zprávy o civilním afghánském letadle zmizely jako mávnutím kouzelného proutku ze všech serverů a byly zpětně nahrazeny fotografiemi zříceného stroje.

 

Snaha Američanů, tiskových agentur i jejich informačních satelitů u nás o zamaskování tohoto průšvihu trvala jen několik hodin. Mohli jsme na ní ale dobře sledovat mechanismus vzniku a přenosu zpravodajských informací k veřejnosti a způsob vzniku skutečných fake news. Po této blamáži je na čase se ptát: Proč celé to divadlo, kvůli jednomu sestřelenému vojenskému stroji?

 

Co se to skutečně podařilo Tálibům sestřelit? A věděli, na co vysílají raketu země vzduch, nebo to byla pouze nahodilá trefa v rámci gerilového boje? Američané, kteří přiznali pád vojenského letadla, stále popírají, že by šlo o sestřel, ale tvrdošíjně trvají na technické závadě. Proč?

 

Čtěte ZDE: Poplach: Smrtící virus řádí v Číně! Brzy jistě i u nás! Podivné epidemie byznys miluje. Globalistická WHO vše tají. Pravda je okamžitě cenzurována. Farma-kartel v tajných službách. Teď budete poslouchat! A miliardy tečou...

Íránská odpověď?

 

Z dosavadních informací vyplývá, že Tálibové zasáhli na svém území na jih od Kábulu špionážní letoun. Podle záběrů sestřeleného stroje jde o letadlo USAF pro monitorování bojiště typu Bombardier E-11A. Tyto stroje používají Američané jako velitelská stanoviště. Kromě pilotů jsou tam většinou specialisté, kteří odtud navádějí útočné drony. Letadlo se ale také používá k inspekčním letům nejvyšších představitelů nad bojovými liniemi a při zvláštních špionážních operacích.

 

Podle Tálibánu šlo právě o tento druh letu. Americký web Veterans Today uvádí, že na palubě letadla byl dokonce i šéf CIA pro blízký východ Michael D'Andrea, který byl strůjcem atentátu na íránského generála Kásima Sulejmáního v Bagdádu. Pokud by se tato informace potvrdila, znamenalo by to, že se Íráncům, kteří v Afghánistánu s Tálibánem spolupracují, podařila rafinovaná odpověď. D'Andrea byl jeden z nejvyšších důstojníků CIA, který byl zpravodajským esem v oblasti Blízkého východu.

 

Stratég, který řídil většinu operací v Sýrii, v Iráku, Íránu až po Afghánistán a který údajně stál i za operací proti Usámovi bin Ládinovi. Byl vlastně hlavním protihráčem zavražděného generála Sulejmáního. Že by Ajatolláh Chameneí, který nad Sulejmáního rakví slíbil odpovědět stejným stylem, přece jen nemluvil do větru?

 

Právě Andreovi zvědové uvnitř íránských tajných služeb (někteří z nich prchali údajně z Íránu v ukrajinském sestřeleném letadle s kanadskými pasy) a na všech blízkovýchodních letištích stáli zřejmě za identifikací a vystopováním až po likvidaci íránského generála a iráckých důstojníků, kteří se k němu nad ránem na bagdádském letišti připojili.

Souvisí s tím nějak epidemie?

 

Likvidace amerického špionážního letadla nad afghánskými horami, ke které v pondělí s největší pravděpodobností došlo, nese všechny znaky dobře připravené operace v režii Íránu, který má uvnitř afghánských ozbrojených sil bezpochyby velké množství agentů. Ti zřejmě pomohli velitelský letoun vystopovat, zaměřit a informace Tálibům předat.

 

Podle některých spekulací, jim mohly pomoci i ruské tajné služby. Údajně útok na svého spojence v Sýrii  cítili jako hozenou rukavici ze strany Američanů, kteří by je rádi vytlačili z jejich pozic na Blízkém východě. Skóre je tedy protentokrát zřejmě srovnáno. Je ale velmi pravděpodobné, že to, čeho jsme nyní svědky, je stále pouze oťukávání.

 

První nesmělé údery v ringu, kterých jsme dnes svědky, ale mohou velice rychle přerůst v zápas bez pravidel. Zatím máme málo informací o tom, zda čínská epidemie koronaviru je pouze mediální hrou mocného farmaceutického průmyslového komplexu, nebo jestli jsme svědky testů na rozpoutání biologické války. To, že na vakcíně proti koronaviru šířícího se lavinovitě podle médií z Číny, spolupracují nejlepší ruští i čínští vojenští experti, by mohlo o této možnosti svědčit.

 

Pokud jedni vypustili nějakého „nebezpečného brouka“ v Číně, aby tak přidělali starosti druhému, můžeme se vbrzku dočkat dalšího překvapení. Koneckonců Tálibové dostávají své moderní sofistikované zbraně kromě Ruska i z Číny.

 

Milionové demonstrace tento týden v Bagdádu, o kterých západní média zarytě mlčí, měly jediný cíl: odchod Američanů z Iráku i z celého Blízkého východu.

 

Prostě opět přituhuje. A pokud někdo otevře "ledničky" svých laboratoří, nemuseli bychom v tomto příběhu zůstat pouze v roli pasivních diváků. Protiproud.cz