Jdi na obsah Jdi na menu
 


Scott Ritter - Může Rusko použít jaderné zbraně, pokud Polsko pošle vojáky na Ukrajinu?

19. 6. 2022

Scott Ritter -  Může Rusko použít jaderné zbraně, pokud Polsko pošle vojáky na Ukrajinu?

19. 6. 2022 Janinna komentářů: 13 NATO, Polsko, Rusko, usa

Scott Ritter: Rusko nepotřebuje jaderné zbraně, aby zničilo polskou armádu.

Americký vojenský analytik Scott Ritter – na otázku „Může Rusko použít jaderné zbraně, pokud Polsko pošle vojáky na Ukrajinu?“:

 Pravděpodobnost je od 0 do 0 %. Rusko Polsko prostě rozdrtí. Polská armáda je hubená jako vafle.  Většina z nich jsou branci. Většina jejich zbraní jsou zbraně ze sovětské éry ve špatném stavu. Necvičí a nevědí, jak používat dělostřelectvo.

 Myslím, že jediné, co se svět z tohoto konfliktu naučil, je, že když bojujete s Ruskem… Ne, pojďme na to jinou cestou. Operace Pouštní bouře, velké americké vítězství. Byl jsem tam, myslel jsem, že jsme se s tím dobře vypořádali. Během celé operace jsme vypálili 60 000 dělostřeleckých granátů. Za celou Pouštní bouři! Rusové vystřelí na Ukrajině 50 000 granátů denně! Tohle je nutno pochopit.

 A nyní chce Polsko vstoupit na Ukrajinu se svou ubohou armádou, se svými branci, kteří nikdy nic neudělali. Ano, mají speciální jednotky, mají výsadkovou divizi, ale zbytek… Budou vymazáni z povrchu zemského, nevydrží ani minutu. Pokud nemáte dělostřelectvo, nechoďte hrát tuto hru!

 NATO nemá v Evropě žádné dělostřelectvo. Řeknou: ne, ne, v NATO máme 300 kusů. Tolik jich mají Rusové v jedné divizi. A vědí, jak to použít. Nebudou muset proti Polsku použít jaderné zbraně, protože polská armáda bude na hranicích okamžitě zničena.

 A žádný Američan si s tím neví rady. Za posledních 20 let celá naše armáda panikaří, když ji zasáhnou jedna nebo dvě minometné střely. Rusové by na náš perimetr vypálili 4000 střel a přestal by existovat.  Všechno! Rovinatá země!

 USA se něco naučily, když Íránci vypálili 12 raket na jejich základnu. Lidé tam byli prostě v šoku!  Pokud se ale Rusové rozhodnou srovnat základnu se zemí, vypálí až 100 raket a bude po všem. Rusové dosáhli dokonalosti v dělostřeleckém válčení, vše mají v pořádku, systém pracuje. A my půjdeme proti Rusům? Ne! A polská armáda nemá žádnou šanci. Nula! A oni to vědí.

 
Pro Pokec přeložila Janinna.