Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko má být zlikvidováno jako vojenský soupeř …

27. 4. 2022

Rusko má být zlikvidováno jako vojenský soupeř …

27.4.2022 11:13

Zapomeňme na možné příměří či nějakou dohodu mezi Západem a Ruskem o narovnání vztahů.

Američané se rozhodli vytvořit globální koalici pro totální porážku Ruska tak, aby přestalo sehrávat v Evropě a i ve světě samostatnou roli vojenské velmoci. Zhruba zástupci 40 zemí se sešlo na letecké základně Ramsteinu v Německu, tak aby vytvořili koalici vojenské pomoci Ukrajině proti Rusku zvítězit. Oslabení Ruska má být natolik silné, že Rusko již v dohledné době nesmí době sehrávat vážnou roli ve vojenské oblasti v geografickém euroatlantickém prostoru.

Nenazývá se to sice ještě představou o totální kapitulaci a blíží se to tomu.

Zkrátka dosavadní totální válka zatím nepřinesla kýžený výsledek a Rusko více méně pokračuje ve svých bojových plánech. Čili totální válka proti Rusku musí být ještě totálnější.

Cíl má být jediný: Ukrajina musí zvítězit a Rusko být poraženo.

Navazuji tímto krátkým příspěvkem na diskuze, které často vedeme a kde sílí částečně optimistické představy, že už to přece musí končit, že přece i na Západě jsou rozumní politici. Nejsou.

Ani náhodou. Všechny dimenze této globální války budou narůstat. Zejména Evropa se stane na dlouho a možná na roky předmětem rozvalu. Dnes nemá svého Gerharda Schrödera, který se spolu s prezidentem Jacqem Chiracem uměl postavit šílenému Bushovi v jeho válce proti Iráku. Evropští politici ve své většině už se rozhodli pro válku, ať to stojí, co to stojí.

Jedinou neznámou, o které jsem se nezmínil, je Rusko. Ta přesila 40 států světa je obrovská. Vojensky Rusku nikdo nepomáhá, byť se dá očekávat, že mu země typu Číny či Indie drží proti monopolu USA a Západu palce a částečně mu vypomáhají při mírnění sankcí.

Uvidíme.

 

Jiří Vyvadil,vaševěc.cz