Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rusko dalo Západu ultimátum v otázce poskytování bezpečnostních záruk

20. 1. 2022

Rusko dalo Západu ultimátum v otázce poskytování bezpečnostních záruk

 

V rámci jednání ve Vídni o otázkách vojenské bezpečnosti vydala ruská delegace Západu ultimátum, v němž uvedla, že pokud nebudou ruské bezpečnostní záruky poskytnuty za podmínek ruské strany, pak bude Rusko připraveno použít vlastní bezpečnostní mechanismy. Podle vedoucího delegace Konstantina Gavrilova bylo ultimátum zahájeno a odpočítávání již začalo.

 

„Okamžik pravdy přichází, Západ buď přijme naše návrhy, nebo budou nalezeny jiné způsoby, jak zajistit bezpečnost Ruska. Na to je stále méně času. Odpočítávání začalo ,“ řekl Konstantin Gavrilov.

 

Gavrilov neujasnil, o jaké způsoby zajištění bezpečnosti Ruska jde  Rusko je  připraveno využít široké spektrum vojensko – technických opatření. Nejvíce pravděpodobnou variantou na západní hranici Ruska je rozvíjení různých druhů výzbroje, včetně útočných. Kromě toho je více než pravděpodobné, že Rusko významně zvýší počty svého vojska na hranicích se zeměmi NATO, a v případě Spojených států uvažuje se o pravděpodobném rozmístění ruských sil v zemích Latinské Ameriky. V tom případě jde o možné rozmístnění ruských nejaderných i jaderných zbraní na Kubě a ve Venezuele.

Výňatektz textu

 

Jandeks Dzen

 

https://avia.pro/…sti