Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozzuřené NATO a USA - Srbsko má od Ruska nové protiletadlové zbraně

6. 5. 2020

Rozzuřené NATO a USA - Srbsko má od Ruska nové protiletadlové zbraně

 

Verze „Pancir-S1“, kterou získala Srbská republika, je vybavena novým typem SOC rychlého skenovacího radaru.

Prezident Republiky Srbska Aleksandar Vucic u protiraketové obrany

6. května 2020 - 09:01

 

Radar také pracuje s pásmem S a je zvláště účinný při detekci a sledování širokého spektra vzdušných cílů tváří v tvář aktivnímu a pasivnímu rušení protivníky. Jedná se o sofistikovaný radar, který má extrémně vysoké schopnosti detekovat, rozpoznávat a automaticky sledovat vzdušné objekty v zónách až 40 kilometrů daleko, píše Informer.

 

Řada odborníků z východu i ze západu považuje tento systém za jeden z nejlepších na světě, pokud jde o systémy protivzdušné obrany krátkého dosahu. Systém protivzdušné obrany Pancir S1 také podstoupil významné bojové zkušenosti v Sýrii, kde se podílel na pádu více než 100 leteckých cílů, hlavně z řízených střel a bezpilotních letounů. Je to velmi vyhledávaná bojová zbraň na světovém trhu se zbraněmi a vojenským materiálem.

 

Srbská verze „Pancir-S1“ je vybavena novým typem SOC rychlého skenovacího radaru sestávajícího z oboustranné antény. Radar také pracuje s pásmem S a je zvláště účinný při detekci a sledování širokého spektra vzdušných cílů tváří v tvář aktivnímu a pasivnímu rušení protivníky. Je to vysoce sofistikovaný radar s extrémně vysokou detekcí, detekcí a automatickým sledováním leteckých objektů do 40 kilometrů. Díky pokročilým schopnostem tohoto radaru ve srovnání s předchozí verzí (mod. 1RS1-1E), zejména pokud jde o rychlost skenování vzdušného prostoru, jakož i schopnost zachytit malé vzdušné cíle s vysokou manévrovatelností, jako jsou např. protiradarové rakety nebo bomby, tento typ radaru je začleněn do sériových modelů hybridního raketového kanónového systému Pancir-S1 pro potřeby ruské armády, ale v poslední době exportní verze (Alžírsko).

 

Prezident Republiky Srbska Aleksandar Vucic se seznámil s novými systémy protivzdušné obrany při návštěvě členů 3. raketové divize 250. raketové brigády pro protiletadlové operace při příležitosti  21. výročí, kdy tehdejší srbské ozbrojené síly sestřelily americké multifunkční letadlo F16, které se účastnilo agrese NATO proti SRJ.

 

Srbsko a Itálie: Evropská unie zažívá selhání za selháním

 

96K6 Armored S1 je protiletadlový hybridní raketový systém krátkého doletu určený k ochraně civilních a vojenských objektů před útoky všemi moderními a slibnými prostředky vzdušného útoku. , s masivním využitím nepřátelských antielektronických systémů. Rakety mohou sestřelit cíle ve vzdálenosti 20 km / nadmořská výška 15 km, zatímco děla pokrývají dosah až 5 000 metrů. Systém řízení palby umožňuje současný útok na čtyři různé cíle.

 

Odhaduje se, že pro potřeby srbských ozbrojených sil je vyžadováno minimálně 5 raketových baterií s přibližně 30 jednotkami samohybného systému protivzdušné obrany 96K6 "Panzer S1".

 

(rp,prvnizpravy.cz,informer,foto:arch.)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář